BAN Human Trafficking aplikacija dostupna na Android i iOS platformi

Mobilna aplikacija je dio kampanje “Spriječimo, zaštitimo, nadoknadimo” koja se sprovodi u okviru projekta Balkans ACT Now!
0 komentar(a)
seks trafiking, Foto: Shutterstock
seks trafiking, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.10.2014. 14:28h

ASTRINA mobilna aplikacija BAN Human Trafficking dostupna na Android i iOS platformi.

Mobilna aplikacija BAN Human Trafficking je napravljena kako bi se mlade osobe informisale o problemu trgovine ljudima, kako bi naučile da prepoznaju rizične situacije i načine da ih izbjegnu.

Svi zainteresovani mogu besplatno preuzeti aplikaciju u Google Play prodavnici, kao i u iOS APP Store i kroz interaktivnu igricu upoznati se sa različitim oblicima trgovine ljudima, kao i različim fazama u lancu trgovine ljudima: od vrbovanja, eksploatacije, izlaska iz lanca trgovine ljudima, do oporavka, reintegracije, socijalne inkluzije i borbe za ostvarenje prava žrtava trgovine ljudima.

Igrajući se različitim karakterima, korisnici se edukuju kako da zaštite sebe i ljude u svojoj okolini i spriječe trgovinu ljudima. Takođe, bolje razumijevanje iskustva žrtava trgovine ljudima treba da doprinese smanjenju diskriminacije i poboljšanju položaja žrtava kako u društvu u cjelini, tako i u konkretnim državnim sistemima.

Mobilna aplikacija je dio kampanje “Spriječimo, zaštitimo, nadoknadimo” koja se sprovodi u okviru projekta Balkans ACT Now! uz podršku Evropske unije.

Bonus video: