Barani još jednom dokazali humanost: Složni u gradnji novog doma za Mašanoviće

"Ponosni smo što je porodica Mašanović dobila krov nad glavom za nepuna dva mjeseca, jednospratnica je površine 150 kvadrata", rekao je ”Vijestima” Elvir Kalamperović, direktor "Kalamper DOO"
278 pregleda 2 komentar(a)
Porodica Mašanović, Foto: Radomir Petrić
Porodica Mašanović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 14.05.2018. 19:44h

Useljenje sedmočlane porodice Mašanović u novi dom prošlog vikenda u crmničkom selu Popratnice, dokazalo je još jednom humanost barske lokalne zajednice.

Porodici Milana Mašanovića, radnika DOO Komunalne djelatnosti Bar, vatra je do temelja uništila staru porodičnu kuću 30. januara, a nakon pokrenute donatorske akcije Opštine i lokalne privrede, radnici i preduzeća počeli su gradnju nove kuće 16. februara, nekih 400 metara niže od lokacije zgarišta. Sve do prijema ključeva, Mašanovići su bili smješteni kod Milanovog brata.

"Ponosni smo što je porodica Mašanović dobila krov nad glavom za nepuna dva mjeseca, jednospratnica je površine 150 kvadrata. Čim smo čuli za njihovu nevolju, odmah smo riješili da priskočimo u pomoć. Kontaktirali smo predsjednika Opštine Zorana Srzentića, akciji se priključilo petnaestak privrednika Bara koji su prikupili 29.000 eura. Naše preduzeće je do sada učestvovalo sa 15.000 eura, bez ikakve zarade, kompletan prikupljeni novac je išao samo na troškove gradnje, a imamo obećanje Opštine za još 5.000 eura" rekao je ”Vijestima” Elvir Kalamperović, direktor "Kalamper DOO".

Kako je kazao, primopredaja ključeva bila je događaj jakih emocija svima koji su tada bili sa Mašanovićima, od njihovih rođaka, komšija, prijatelja i Milanovih kolega, do predsjednika Opštine Zorana Srzentića i MZ Crmnica Đura Markovića, i radnika koji su izgradili novi dom.

"Ističem da je ovo bio još jedan primjer velike barske solidarnosti, i kako zajednica treba da priskoči u pomoć onima kojima je najpotrebnija, a nama je bila čast da smo bili učesnici ove akcije", zaključio je Kalamperović.

Pored privrednika i Opštine, Mašanovićima su nizom donatorskih aktivnosti pritekli u pomoć i MZ Crmnica, kompanija "VOLI" , "Komunalne djelatnosti DOO" , barski Crveni krst i građani iz cijele Crne Gore.

Bonus video: