BMW G 310 R: Kubikaža mala, ali karakter sportski

Zbog težine od samo 158 kg, snaga od 34 konja je dovoljna da osigura uživanje u vožnji
74 pregleda 0 komentar(a)
BMW G 310 R (novine)
BMW G 310 R (novine)
Ažurirano: 02.05.2017. 16:55h

BMW ove sezone na tržište lansira prvi motocikl male zapremine u svojoj istoriji, ako se izuzmu neki neuspješni pokušaji 1920-ih. Ova odluka je za neke bila iznenađujuća, s obzirom na filozofiju snage koju promoviše ovaj brend. Ipak, Bavarci su shvatili da početnike i manje zahtjevne motocikliste ne treba lišiti zadovoljstva da voze BMW.

Tako je nastao G 310 R. Bez obzira na to što se radi o ulaznom modelu, vlasnik može da računa na premijum kvalitet, besprekornu izradu i vrhunske tehnologije. G 310 R je lako upravljiv i sportski u isto vrijeme, a namijenjen za vozače svih konstitucija!

Pokreće ga jednocilindarski četvorotaktni motor od 313 kubika. Glava cilindra je okrenuta za 180 stepeni, čime je težište spušteno i usmjereno ka prednjem točku, pa je motocikl lakši za kontrolisanje. Vožnja je bezbjedna zahvaljujući ABS-u.

Zbog težine motocikla od samo 158 kg, snaga motora od 34 KS je sasvim dovoljna da osigura zadovoljstvo vožnjeu svim uslovima.

Kad je riječ o izgledu, odmah je jasno da G 310 R pripada BMW porodici. U određenim elementima vidljive su sličnmosti sa modelom S 1000 R. Sportske oplate oko moćnog fara, dinamične konture rezervoara goriva i tipične proporcije roadstera čine ovaj motocikl primamljivim prizorom.Pozlaćena viljuška i kočiona kliješta naglašavaju kvalitet izrade ove mašinerije.

Čak i u gužvama velikih gradova, vožnje je jednostavna zahvaljujući ergonomičnom dizajnu ručki, oslonaca za stopala i kontrolnih elemenata.

Ovaj motocikl se u salonu crnogorskog zastupnika BMW-a očekuje za desetak dana, a cijena će mu biti 5.990 eura.

Bonus video: