Bračni par iz Bara osumnjičen za zelenaštvo

"G.A. i njegova supruga D.A. su, kako se sumnja, po prethodno postignutom dogovoru sa jasno definisanim ulogama, organizovali plasiranje novca uz nesrazmjernu kamatu na mjesečnom nivou koju su od oštećenih lica uzimali u rasponu od 8% do 10% na pozajmljeni novac"
278 pregleda 7 komentar(a)
Novac, korupcija, kamata, reket, zelenšenje
Novac, korupcija, kamata, reket, zelenšenje
Ažurirano: 19.11.2018. 13:47h

Policija je uhapsila bračni par iz Bara G.A. i D.A. zbog sumnje da su se bavili zelenaštvom.

Oni se sumnjiče da su zelenaštvo počinili na štetu više osoba.

Akciju "Pirana" u sklopu obavještajnog projekta "Loan" realizovali su pripadnici Centra bezbjednosti Bar i službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Službenici CB Bar i Odsjeka su, 19.11.2018. godine, su izvršili pretrese na lokacijama koje koristi bezbjednosno interesantno lice G.A. i njegova supruga D.A. Oni su, kako se sumnja, po prethodno postignutom dogovoru sa jasno definisanim ulogama, organizovali plasiranje novca uz nesrazmjernu kamatu na mjesečnom nivou koju su od oštećenih lica uzimali u rasponu od 8% do 10% na pozajmljeni novac", navodi se u saopštenju Uprave policije.

G.A. i D.A. su uhapšeni i biće uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zelenaštvo.

"Policijsko – tužilačke aktivnosti u okviru obavještajnog projekta „Loan“ se nastavljaju", navodi se u saopštenju.

Bonus video: