Brajović: Crnogorska vlast pokazala demokratsku zrelost

Govoreći o aktivnostima Skupštine na unaprjeđenju ukupnog izbornog ambijenta, Brajović je rekao da dogovor vlasti i opozicije o odluci o formiranju privremenog odbora, predstavlja odraz odgovornosti svih političkih subjekata koji su pomogli njeno kreiranje i donošenje, prema građankama i građanima
525 pregleda 4 komentar(a)
Ivan Brajović POSP, Foto: Skupstina.me
Ivan Brajović POSP, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 14.11.2018. 19:35h

Crnogorska vlast je osnivanjem Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva još jednom pokazala demokratsku zrelost, spremnost na dijalog i otvorenost prema opoziciji i njenim predlozima, poručio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović na sastanku Paramentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP).

On je u uvodnom obraćanju na POSP-u, koji se danas i sjutra održava u Strazburu, istakao da se tokom prethodnih četiri mjeseca od održavanja posljednjeg okupljanja u Crnoj Gori u parlamentu aktivno radilo na brojnim aktivnostima.

Brajović je, kako je saopšteno iz parlamenta, podsjetio da sada najveći dio opozicije učestvuje u radu Skupštine i da je formiran Odbor za unaprjeđenje izbornog zakonodavstva.

Govoreći o aktivnostima Skupštine na unaprjeđenju ukupnog izbornog ambijenta, Brajović je rekao da dogovor vlasti i opozicije o odluci o formiranju privremenog odbora, predstavlja odraz odgovornosti svih političkih subjekata koji su pomogli njeno kreiranje i donošenje, prema građankama i građanima.

Prema njegovim riječima, ambiciozni zadaci koje ima Odbor potvrda su ozbiljnosti Skupštine, kao i njene posvećenosti evropskom putu Crne Gore.

"Crnogorska vlast je, osnažena podrškom građana koju dobija u kontinuitetu, još jednom pokazala svoju demokratsku zrelost, spremnost na dijalog i otvorenost prema opoziciji i njenim prijedlozima“, naglasio je Brajović.

On je rekao da su, bez obzira što je crnogorsko zakonodavstvo svojevremeno usvojeno jednoglasno, svjesni da je održavanje demokratskih izbora suština demokratije i preduslov bezbjednosti i stabilnosti, pa samim tim i sveukupnog razvoja svake države.

"Spremni smo da bez prestanka radimo na usvajanju najboljih praksi i standard", poručio je Brajović.

Na današnjem zasijedanju POSP-a, nakon uvodnih izlaganja kopredsjedavajućeg Dejvida Martina, glavnog pregovarača Aleksandra Drljevića i ambasadorke Ane Janković u ime Austrije koja predsjedava Savjetom EU, učestvovali su i poslanici crnogorskog i evropskog parlamenta.

POSP nastavlja rad sjutra, a na kraju sastanka biće usvojene preporuke i zajednička izjava.

Bonus video: