Brajoviću će se ipak suditi

Brajović se tereti da je 7. decembra prošle godine, na pješačkom prelazu na Cetinjskom putu, udario djevojčicu prednjim dijelom automobila i nanio joj teške tjelesne povrede
121 pregleda 8 komentar(a)
Srđa Brajović, udes, Foto: Čitalac "Vijesti"
Srđa Brajović, udes, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 15.11.2018. 17:32h

Podgoričaninu Srđi Brajoviću ipak će se suditi zbog optužbi da je pijan automobilom udario djevojčicu na pješačkom prelazu i pobjegao.

Tako je vijeće podgoričkog Osnovnog suda preinačilo odluku sutkinje Željke Jovović, koja je ranije prihvatila nagodbu, koju je Brajović sklopio sa tužiocem Nikolom Boričićem - da robija pet mjeseci u kućnom zatvoru.

Porodica djevojčice žalila se na takvu presudu, pa je vijeće usvojilo njihov zahtjev.

“Preinačeno je rješenje Osnovnog suda u Podgorici o usvajanju sporazuma o priznanju krivice K.br.357/18 od 26. 10. 2018. godine, na način što je odbijen sporazum o priznanju krivice Kt.br.1443/17, zaključen dana 25. 10. 2018. godine, između državnog tužioca u ODT-u u Podgorici N.B., optuženog S.B. i njegovog branioca adv. D.K. iz P., zbog krivičnog djela teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja iz čl.348 st.1 u vezi čl.339 st.1 u sticaju sa krivičnim djelom nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi iz čl.347 st.1 u vezi čl.48 Krivičnog zakonika Crne Gore“, potvrdila je “Vijestima” portparolka tog suda Anja Krkeljić.

Brajović se ranije sa tužilaštvom nagodio da kaznu provede u prostorijama za stanovanje, a sud je prihvatio takav dogovor.

Sporazumom o priznanju krivice koji je vijeće odbilo, Brajović je osuđen na četiri mjeseca zatvora za teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja i dva mjeseca robije za nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od pet mjeseci zatvora, koju će izdržavati u prostorijama za stanovanje.

Za to djelo predviđena je kazna zatvora od jedne do osam godina, dok je za nepružanje pomoći kazna novčana ili zatvor do dvije godine.

Tužilaštvo, kao i sud, odlučili su da Brajović kaznu odleži u kućnom zatvoru, s obzirom na to da je porodičan čovjek, otac dvoje djece i da je ranije neosuđivan.

Brajović se tereti da je 7. decembra prošle godine, na pješačkom prelazu na Cetinjskom putu, udario djevojčicu prednjim dijelom automobila i nanio joj teške tjelesne povrede.

Na teret mu se stavlja i da je, nakon što je udario dijete, pobjegao sa mjesta nesreće.

U optužnici piše da je tada imao preko dva promila alkohola u krvi.

Djevojčica je, prema saznanjima “Vijesti”, izašla iz kome i dobro se osjeća.

Bonus video: