Brušenje dijamanta

Nova verzija kaptura se može konfigurisati u jednoj od šest različitih kombinacija unutrašnjosti. Mešutim, ono što je važnije, kabina je sada dobila na luksuzu
124 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2017. 19:50h

Reno kaptur je sa oko 215.000 prodatih primjeraka tokom prošle godine bio najprodavaniji gradski krosover u Evropi. Francuski proizvođač se ipak odlučio da ga osvježi, uz nastojanje da očuva njegovu suštinu koja je donijela ovoliki uspjeh. Koliko su u Renou u tome uspjeli, pokušali dsmo da otkrijemo na prim testnim vožnjama u Kopenhagenu.

Redizajn je za cilj imao da se kaptur vizuelno približi većim SUV modelima koleosu i kađaru, pa je zato dobio dozu robusnijeg terenskog izgleda.

Izmjene na spoljašnjosti vozila svedene su na minimum. Kod viših paketa opreme ugrađuju se LED farovi, a u donjem dijelu branika sve verzije su dobile LED dnevna svjetla u C obliku. Sličan potez Reno je povukao i kod zadnjih svjetala, koja su takođe opremljena LED tehnologijom. I naprijed i pozadi, u donjem dijelu branika ugrađene su zaštitne ploče koje donose avantursitički duh. Obnovljena maska hladnjaka sada ima i hromiranu lajsnu. Pored toga, sada su dostupne nove vrste točkova dimenzija 16 i 17 inča, kao i nove boje. Naime, kupci mogu da biraju između 30 dvobojnih kombinacija.

Nova verzija kaptura se može konfigurisati u jednoj od šest različitih kombinacija unutrašnjosti. Međutim, ono što je važnije, kabina je sada dobila na luksuzu. Naime, primjetno je da je plastika kvalitetnija, a tu su i novi hromirani detalji. Poboljšani su i volan, kao i ručica mjenjača koja je sada modernija nego ranije,. U skupljim verzijama, sjedišta su još finija i udobnija. Istovremeno, novi kaptur je zadržao funkcionalnost, pa ispred suvozača i dalje postoji velika fioka, a presvlake možete skunuti i oprati.

Sada u kabini ima još više mjesta za sitnice kao što je kaseta na vrhu komandne table u koju ipak nećete moći da smjestite mobilni telefon veći od pet inča. Nedostataka gotovo da nema, a neke od sitnica su to što kada podešavate nagib naslona sjedišta morate prvo da podignete naslon za ruke, ili što je plastika na zadnjem dijelu naslona sjedišta odvojena od sunđera.

U ponudi su dva dizelska i dva benzinska motora, svi opremljeni turbinom.

Slabiji dizelaš razvija 90, a jači 110 konja. Njihovi poznati kvaliteti i dalje su aktuelni, a to su visok nivo agilnosti i mala potrošnja. Sa druge strane, benzinski motor je dostupan u verzijama sa 90 i 120 konja. Standardno se ugrađuje šestostepeni menuelni mjenjač, a uz slabiji dizel i snažniji benzinac isporučuje se i automatski mjenjač sa duplim kvačilom.

U vožnji, kaptur se i dalje ponaša neobično stabilno za jedan visoki krosover. Volan je vrlo dobro odmjeren što donosi prijatno manevrisanje u gradu, kao i sigurnu vožnju na autoputu. Za pohvalu je i odlična izolacija kabine, a inženjeri su dijelom doradili i oslanjanje, pa je kaptur sada i nešto udobniji nego ranije.

Čak i u osnovnoj verziji, novi kaptur je vrlo poveziv sa mobilnim telefonom. U ponudi su tri vrste multimedijalnih uređaja, u zavisnosti od paketa opreme. Najnapredniji je R-LINK Evolution kojim upravljate putem sedmoinčnog displeja. Ovaj uređaj je sada kompatibilan i sa Android Auto sistemom. Kaptur u višim nivoima opreme sada ima i upozorenje na vozilo u mrtvom uglu. U najvišim paketima opreme, tu je i funkcija samostalnog parkiranja vozila. Dostupan je i Bose muzički uređaj.

Redizajnirani kaptur već možete da poručite kod domaćeg zastupnika Renoa, a cijene su slične dosadašnjem modelu.

Odsad dostupna i najluksuznija varijanta Initiale Paris

Velika novost je uvođenje verzije INITIALE PARIS koja nudi superioran kvalitet, ali i drugačije izgleda. Već sama maska sa hromiranim detaljima odvaja ovu verziju od standardne. Zaštitne pločes u takoše drugačije, sa vioše metaliziranih elemenata. Na bočnim lajsnama je ispisana oznaka modela.

Za ovu verziju su rezervisane i posebne boje, kao i specijalni 17-inčni INITIALE točkovi. Unutrašnjost je ekskluzivna i umnogome se razlikuje od standardnoig modela. Sjedipta su presvučena najkvalitetnijom Nappa kože, masivni volan takođe, dok su pedale i pragovi od aluminijuma.

Galerija

Bonus video: