Četiri osobe učestvovale u likvidaciji Kalezića?

Istraga o ubistvu Podgoričanina, policija saslušava osobe bliske škaljarskom kriminalnom klanu
758 pregleda 17 komentar(a)
ubistvo podgorica, ubistvo veselin kalezić, Foto: Savo Prelević
ubistvo podgorica, ubistvo veselin kalezić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.11.2018. 06:36h

Najmanje četiri osobe učestvovale su u likvidaciji Podgoričanina Veselina Kalezića, a inspektori pokušavaju da utvrde da li ga je neko od bliskih prijatelja namamio da dođe do lokala “Level” na Starom aerodromu, gdje su ga sačekali napadači.

To je “Vijestima” nezvanično saopšteno iz vrha policije.

Kalezić - navodni vođa podgoričkog ogranka kavačkog kriminalnog klana, iz vatrenog oružja izrešetan je preksinoć oko 17:30 časova.

Nedugo nakon što je četrdesetsedmogodišnjak ostao da leži na pločniku, policajci su u Zeti pronašli zapaljeni automobil koji je najvjerovatnije korišten u napadu.

Iz policije nijesu željeli da saopšte da li im snimci sa nadzornih kamera pomažu u identifikovanju napadača.

“Tokom izviđaja pronađeni su značajni tragovi koji će biti predmet vještačenja, a na osnovu rezultata bi možda mogli doći i do aktera ovog zločina”, rekao je sagovornik “Vijesti”.

On je objasnio da je Kalezić pogođen sa deset projektila.

“Nalaz obdukcije još nije gotov, ali prema onome što se moglo vidjeti - u njega je ispaljeno desetak projektila i to svi u gornjem dijelu tijela. Pronađene su čaure 9 milimetara”, kazao je on.

Prema istim informacijama, policajci još pokušavaju da utvrde kuda su se kretali napadači prije i poslije zločina.

“Vjeruje se da su učestvovale najmanje četiri osobe. Utvrđeno je da su podgoričke registarske oznake pronađene na zapaljenom automobilu marke "reno", ukradene prošle godine u Baru, ali i da je vozilo ukradeno u regionu. Policija je tokom noći saslušala veći broj bezbjednosno interesantnih osoba, većinom one koje operativno važe za članove škaljarskog klana”.

Izvor “Vijesti” tvrdi da je saslušan Marko Martinović, tjelohranitelj braće Jovana i Igora Vukotića, koji su navodno na čelu škaljarskog kriminalnog klana.

Sagovornik je rekao da je saslušan Ivan Đonović iz Bara, Đorđe Božović iz Berana koji se sinoć zadesio u Baru.

Razgovor je obavljen i sa Podgoričaninom Bobanom Vuksanovićem, Cetinjaninom Filipom Mijanovićem kao i braćom Stefanom i Martinom Jankovićem.

Sagovornici “Vijesti” tvrde da se Kalezić prije par godina posvađao sa visokorangiranim članom iz suprotstavljene, škaljarske kriminalne grupe Milićem Minjom Šakovićem, nakon incidenta u jednom podgoričkom lokalu.

“Vijesti” nemaju informaciju da je njegovo ubistvo na bilo koji način povezano sa tim događajem.

Kalezić je dugo živio u Zagoriču. Prije nekoliko godina preselio se na Konik.

Prema istim informacijama, još prošle godine policiji je prijavljivao da mu se oko doma u tom podgoričkom naselju motaju automobili bez tablica i zatamljenih stakala.

Ka­le­zić je osu­đen zbog ubi­stva Predraga Vuksanovića u cen­tru Pod­go­ri­ce, sre­di­nom de­ve­de­se­tih.

Njemu je izrečena smrtna kazna, ali je ta odluka kasnije preinačena na kaznu zatvora.

Više puta hapšen je i nakon izlaska iz zatvora.

Prije tri godine osumnjičen je da je aktivirao eks­plo­ziv­nu na­pra­vu ispred kuće u ko­joj je sta­no­va­la njegova bivša djevojka.

Od siline eksplozije tada su iz­bi­je­na ula­zna vra­ta u pri­ze­mlju kuće.

Kaleziću je napisana krivična prijava za iza­zi­va­nje op­šte opa­sno­sti i ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja.

Par mjeseci ranije, pripadnici policije uhapsili su Ka­le­zi­ća zbog napada na službeno lice.

Tada je sa njim bila ista djevojka i kod nje je pro­na­đen pi­štolj.

Najprije je došlo do tuče više osoba u jednom ugo­sti­telj­skom objek­tu u Her­ce­go­vač­koj uli­ci, nakon čega se Ka­le­zić po­sva­đao sa jednim od policajaca i, navodno, zaprijetio mu ubistvom.

“Formiran predmet, radimo na identifikaciji izvršioca”

Iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici saopštili su “Vijestima” da su formirali predmet povodom ubistva Kalezića:

“Koje je izvršeno dana 19.11.2018. godine, od strane za sada NN izvršioca, povodom čega je od strane tužioca i ovlašćenih policijskih službenika obavljen uviđaj na licu mjesta, kojom prilikom su izuzeti svi tragovi pronađeni na licu mjesta ubistva, tako i na mjestu gdje je pronađeno zapaljeno vozilo, a koji će biti predmet vještačenja po naredbi tužilaštva, dok je u toku preduzimanje svih zakonom predviđenih mjera i radnji u cilju identifikacije izvršioca i rasvjetljavanja ovog krivičnog djela”, rečeno je iz tužilaštva.

Bonus video: