Četvrti kolašinski džip reli "Montenegro adventure 4x4"

Učesnici su su mahom bili zadovoljni organizacijom četvrte kolašinske „džipijade“. Poseban doživlja, kako kaže Krsto Vujičić iz Herceg Novog, bila je odlična staza i predio kroz koji su prošli
171 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2015. 14:37h

Najuspješniji takmičar četvrtog kolašinskog Džip relija "Montenegro adventure 4x4" je Bjelopoljac Slavko Mrdak, dok su drugo i treće mjesto, u ukupnom plasmanu, osvojili Vladimir Grubačić iz Bileće i Tomislav Božinović iz Tivta.

To je rezultat nakon takmičenja u dnevnoj i noćnoj vožnji preko Bjelasice i pokazivanja spretnosti na poligonu.U dnevnoj i noćnoj vožnji, takozvanom, „specijalu“, najbolji je bio Božinović, drugoplasirani je Mrdak.

Trećaplasirani je Grubačić u dnevnoj, odnosno, Aco Dangubić iz Bileće u noćnoj vožnji.

Na poligonu najviše spretnosti pokazali su Mrdak, Grubačić i Aleksandar Ilić iz Herceg Novog.

Na ovogodišnjem Džip reliju, kome je prvi put podršku dala i lokalna Turistička organizacija (TO) bilo je preko 70 učesnika iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hrecegovine (BiH) u 35 terenaca. Najmlađi učesnik ovogodišnje manifestacije bio je desetogodišnji Miroslav Božinović, koji je, sa mjesta suvozača, davao podršku svom ocu Tomislavu. Takmičari su u subotu prešli , u okviru dnevne i noćne vožnje, trasu dugu preko 100 kilometara , zahtjevnog terena od grada, preko Ključa i Bjelasice, dok su u danas savladavali improvizovane prepreke na poligonu.

„Jako nam je drago što smo ove godine dali podršku manifestaciju, koja je predhodne tri godine održavana zahvaljujući entuzijazmu i trudu naših mladih sugrađana Branka Bulatovića i Jovana Golijanina i njihovih drugova. Cilj nam je da pokažemo da smo spremni da budemo „vjetar u leđa“ svima koji imaju ideje, kojima će se promovisati Kolašin i ono što imamo da ponudimo turistima, kao i ljubiteljima ekstremnih sportova - kazala je Slađana Kršikapa, direktorica TO.

Učesnici su su mahom bili zadovoljni organizacijom četvrte kolašinske „džipijade“. Poseban doživlja, kako kaže Krsto Vujičić iz Herceg Novog, bila je odlična staza i predio kroz koji su prošli.

„Prvi put sam na ovom takmičenju i oduševljen sam onim što smo vidjeli juče na Bjelasici. Sve pohvale organizatorima- reka je on.

Da su Kolašinci napredovali u kvalitetu organizacije Džip relija, smatra i Nikola Blažević iz Kotora. On kaže da je ove godine staza bila znalački odabrana, a takmičarima je pružila priliku da uživaju u prelijepoj prirodi.

Organizatori se nadaju da će naredne godine uspjeti da omasove manifestaciju.

Galerija

Bonus video: