Čije su cijevi raketnog bacača?

Svjedok ispričao da se pokojni Miroslav Ćetković družio sa optuženim Vasilijem Rafailovićem i da je nosio pištolj radi lične bezbjednosti
369 pregleda 0 komentar(a)
ubistvo Budva, ubistvo Đorđe Boreta, Đorđe Boreta, Foto: Vuk Lajović
ubistvo Budva, ubistvo Đorđe Boreta, Đorđe Boreta, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 18.07.2018. 06:23h

Svjedok Vladimir R. Marjanović, kazao je juče u podgoričkom Višem sudu da ne zna ništa o ubistvima Đorđa Borete i Dragana Zečevića 7. decembra 2016. u bečićkom lokalu "Trofej”, već da je za to saznao iz medija.

Prema navodima optužnice Budvanin Vasilije Rafailović, koji je u bjesktvu i Ratko Vušović terete se da su direktni izvršioci ubistva Borete, koji je bio njihova meta, i Zečevića, koji je slučajna žrtva.

Marjanović je rekao da poznaje Rafailovića, koji se bavio izdavanjem apartmana.

„Ratka Vušovića znam iz viđenja. Nisam kontaktirao sa Rafailovićem već dvije i po godine od kada se ovo desilo i ne znam gdje se nalazi. Povremeno je odlazio u Srbiju, a bio je i u zatvoru. Poznajem i optužene braću Iliju i Boška Pavlovića, od kada su se 1999. doselili sa Kosova u Bečiće, ali se u posljednje vrijeme nismo družili zbog mojih obaveza. Poznajem i Božidara Ćetkovića, oca mojih drugova Aleksandra i sada pokojnog Miroslava, koji su se družili sa Rafailovićem i bili u prijateljskim odnosima. Nije mi poznato da je među njima bilo svađa i sukoba. Od kada je u avgustu 2016. Miroslav izašao iz zatvora, gledao sam se sa njim sve do kada je ubijen početkom januara 2017. Znam da je on ponekad nosio pištolj radi lične bezbjednosti, ali mi nije pričao o tome. Iako pištolj nije vadio, vidio sam lično. Poznato mi je da je ubijen ispred lokala „Poko“ u Budvi“, kazao je svjedok.

Svjedok Božidar Ćetković, otac pokojnog Miroslava, rekao je da je jedan od tri nasljednika stričeve kuće na selu nadomak Cetinja. Naveo je da je u kuću povremeno dolazio sa sinovima Aleksandrom i Miroslavom, a zajedno sa njima su dolazili i njihovi drugovi optuženi Rafailović, braća Pavlović i Marjanović, te da su roštiljali. Naveo je da je to bilo moguće pola ili godinu u odnosu na ubistvo njegovog sina.

Svjedok je kazao da je prilikom pretresa kuće, policija pronašla cijev raketnog bacača u kućici za psa, obrasloj u travu, za koju nije znao. Znao je za drugu cijev bacača koja se nalazila u travi, pored te kućice. Sudu nije znao da kaže čije su te cijevi raketnog bacača, niti kako su se tamo našle.

„U kući se nalazila i kaciga za motor moga sina, a u frižideru neka kutija i u njoj žaržer. To sam vidio prilikom policijskog pretresa. U kući je nađena municija i automatska puška marke „tompson“. Ne znam čije je to oružje i municija. Moguće da je moga sina“, kazao je Ćetković.

Bonus video: