Mujović priznao da je u Kotor došao da ubije Vukotića? Policija pronašla pištolj i kriptovani telefon

"Pištolj je izbrušenog fabričkog broja sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, kao i jednim komadom municije u samoj cijevi pištolja", saopošteno je iz Uprave policije

29725 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Nikšićanin Petar Mujović priznao je sinoć inspektorima da je u Kotor došao da ubije Jovana Vukotića.

To je "Vijestima" nezvanično rečeno iz vrha Uprave policije.

Mujović je uhapšen juče oko 15.10 časova ispred kotorske policije, dok je sa pištoljem spremnim za upotrebu nadzirao navodnog vođu škaljarskog kriminalnog klana.

Uprkos priznanju da je spremao likvidaciju, terete ga samo za nedozvoljeno držanje oružja.

Iz UP su zvanično saopštili da je bezbjednosno interesantno lice, Mujović, uhapšen u blizini službenog parking prostora Odjeljenja bezbjednosti Kotor.

Pojašnjavaju da su ga inspektori uočili da osmatra objekat i parking prostor.

"Ovo lice je legitimisano i pregledano od strane policijskih službenika kojom prilikom je kod njega pronađen pištolj Češka zbrojovka 'CZP – 07' u ilegalnom posjedu sa udaračem u zadnjem položaju, spreman za upotrebu. Pištolj je izbrušenog fabričkog broja sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, kao i jednim komadom municije u samoj cijevi pištolja. Takođe, pronađen je i mobilni telefon sa kripto zaštitom", kazali su iz UP.

Oni dodaju da su o tom događaju obavijestili višu državnu tužiteljku u Podgorici:

"Koja je naložila da se P.M. liši slobode, te da se protiv njega podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija".

Povezani članci

22. Oktobar 2020.

Spriječeno ubistvo Jovana Vukotića?

Bonus video: