Jovanoviću određeno zadržavanje do 72 sata

Sagovornik "Vijesti" iz vrha Uprava policije tvrdi da je Jovanović priznao sinoć policiji da je u noći između 23. i 24. novembra ubio sugrađanina Zorana Pavićevića (56)

33909 pregleda 8 komentar(a)
Sa privođenja Jovanovića, Foto: Boris Pejović
Sa privođenja Jovanovića, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.12.2020. 21:38h

Viša državna tužiteljka odredila je zadržavanje do 72 sata Zlatku Jovanoviću (48), osumnjičenom za ubistvo Danilovgrađanina Zorana Pavićevića (56).

Jovanović je u tužilaštvu saslušavan gotovo pet sati.

"Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeta je krivična prijava protiv Z.J., zbog krivičnog djela teško ubistvo, izvršeno na štetu Z.P., i isti je od strane tužioca saslušan u svojstvu osumnjičenog, nakon čega mu je donijeto rješenje o zadržavanju", odgovorila je "Vijestima" viša državna tužiteljka i portparolka Lepa Medenica.

Sagovornik "Vijesti" iz vrha Uprava policije tvrdi da je Jovanović priznao sinoć policiji da je u noći između 23. i 24. novembra ubio Pavićevića.

Navodno, on je rekao da se sa Pavićevićem posvađao te noći, ali policija sumnja u istinitost toga.

Do Jovanovića, inspektore su odveli tragovi pronađeni u piceriji "Obala" koje su vještačili danilovgradski forenzičari.

Jovanović je uhapšen petnaestak minuta poslije ponoći, nakon što su inspektori i krim-tehničari iz Forenzičkog centra završili pretres stana u kom osumnjičeni živi.

Danilovgradska policija u prvim satima istrage ubistva Pavićevića greškom je uhapsila dvadesetdevetogodišnjaka iz tog grada, a potom su nezvanično svim medijima javili da ga sumnjiče za ubistvo.

Pavićevićevo beživotno tijelo pronađeno je 24. novembra u piceriji "Obala" u Danilovgradu, u kojoj je radio kao noćni čuvar.

Bonus video: