Zbog štrajka advokata Ilić neće biti zadržan

"Svi pozvani advokati odbili su da u navedenom predmetu budu postavljeni kao branioci po službenoj dužnosti, shodno Odluci Advokatske komore Crne Gore o proglašenju opšte obustave pružanja pravne pomoći advokata od 17.05.2021.godine"

48009 pregleda 107 reakcija 107 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Nikšićanin Mirko Ilić (57) osumnjičen za skrnavljenje spomen biste narodnom heroju Čedmoriu Ljubu Čupiću saslušan je u nikšićkom tužilaštvu, ali zbog štrajka advokata neće biti zadržan. To su saopštili iz ODT Nikšić, objasnivši da je Ilić saslušan zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo - povreda groba iz čl.411 st.2 u vezi st.1 Krivičnog zakonika.

"Zbog obustave rada advokata Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću nije bilo u mogućnosti da osumnjičenom odredi zadržavanje. Svi pozvani advokati odbili su da u navedenom predmetu budu postavljeni kao branioci po službenoj dužnosti, shodno Odluci Advokatske komore Crne Gore o proglašenju opšte obustave pružanja pravne pomoći advokata od 17.05.2021.godine. Zbog nemogućnosti da se, usljed obustave rada advokata, osumnjičenom odredi zadržavanje, postupajući tužilac ODT Nikšić je Osnovnom sudu- sudiji za istragu Nikšić podnio prijedlog za izricanje mjere nadzora- zabrana napuštanja stana protiv M.I. iz Nikšića", saopšteno je iz ODT.

Ilić je uhapšen juče zbog sumnje da je u noći između 12. i 13. juna prišao spomen bisti Čupića, u centru Nikšića, i urinirao po njoj.

Bonus video: