Uhapšena dvojica službenika MUP-a: Kriminalcima izdavali dozvole za naoružanje?

Prema saznanjima “Vijesti”, oni su u prethodnom periodu izdali na desetak takvih dozvola, među kojima Marku Ljubiši zvanom Kan i Goranu Sloviniću. Boreta i Bojović terete se za dva krivična djela - zloupotreba službenog položaja i stvaranje kriminalne organizacije”

100474 pregleda 207 reakcija 87 komentar(a)
TQ plaza, Foto: Vuk Lajović
TQ plaza, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 24.08.2021. 18:53h

Načelnik područne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Budva Goran Boreta i službenik Boris Bojović uhapšeni su danas po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da su izdavali odobrenje za nabavku oružja bezbjednosno interesantnim licima i članovima organizovanih kriminalnih grupa.

Prema saznanjima “Vijesti”, oni su u prethodnom periodu izdali na desetak takvih dozvola, među kojima Marku Ljubiši zvanom Kan i Goranu Sloviniću.

Boreta i Bojović terete se za dva krivična djela - zloupotreba službenog položaja i stvaranje kriminalne organizacije.

Lisice na ruke, saopšteno je “Vijestima”, stavljene su im na radnom mjestu, u filijali Ministarstva unutrašnjih poslova u zgradi TQ Plaza u centru Budve.

Ljubiša je dugo boravio u Beogradu i tamošnji mediji označavali su ga osobom bliskom klanu Luke Bojovića.

Na njega i Slovinića pucano je iz vatrenog oružja krajem avgusta 2019. godine, u jednom kafeu ispod zidina budvsnakog Starog grada.

Kan tada nije povrijeđen, ali je Slovinić ranjen, kao i njihov prijatelj Dragan Marković zvani Krasni.

Kosovar Bajram Pista dobio je status svjedoka saradnika u jednom predmetu SDT-a protiv kriminalne grupe koju je organizovao kavački klan - on je, između ostalog, ispričao tužiocima da ga je Jovan Mirković, nekadašnji vozač vođe te organizacije Slobodana Kašćelana, povezao sa osobama koje su tražile da likvidira Kana, Slovinića i druge osobe...

Bonus video: