Još utvrđuju kako je stradao Elezović

Odgovor na pitanje - kako je stradao Elezović, nije dao ni nalaz odbukcije

10466 pregleda 1 komentar(a)
Nestanak prijavljen 27. maja: Elezović, Foto: Jelena Jovanović
Nestanak prijavljen 27. maja: Elezović, Foto: Jelena Jovanović

Još nije utvrđeno da li je policajac Rudolf Elezović izvršio samoubistvo.

To je “Vijestima” saopšteno iz podgoričkog Višeg državnog tužilaštva, kroz odgovor na pitanje - da li su rasvijetljene okolnosti pod kojima je stradao taj policijski funkcioner iz Ulcinja.

”U predmetu formiranom u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, povodom pronalaska beživotnog tijela R.E. u rijeci Bojani, u mjestu Sveti Đorđe u Ulcinju, kako smo vas ranije obavještavali, izviđaj je i dalje u toku, tokom kojeg se preduzimaju brojne radnje, dok je u međuvremenu od strane tužilaštva donijeta i naredba vještaku za digitalno vještačenje, a nakon dostavljanja navedenog vještačenja i svestrane analize svih prikupljenih dokaza i podataka biće donijeta odluka u predmetu”, navodi se u tekstu koji potpisuje državna tužiteljka, portparolka VDT Lepa Medenica.

Odgovor na pitanje - kako je stradao Elezović, nije dao ni nalaz odbukcije, zbog čega je donijeta naredba za dodatna vještačenja.

Kako je “Vijestima” ranije rečeno, istražitelji provjeravaju i sa kim se pokojni policajac čuo prije nestanka, kao i da li su bazne stanice, osim njegovog broja telefona, na tom mjestu registrovale još nekog korisnika.

Elezovićevo beživotno tijelo pronađeno je 8. juna u rijeci Bojani, u opštini Ulcinj.

Nestanak bivšeg šefa ulcinjske policije 27. maja prijavila je njegova supruga.

Nakon što je pronađeno Elezovićevo beživotno tijelo, “Vijestima” je nezvanično rečeno da je taj Ulcinjanin imao prostrelnu ranu u predjelu glave, ali da oružje nije pronađeno.

Leš je, prema istim informacijama, u trenutku pronalaska bio star desetak dana.

Rečeno je da je beživotno tijelo pronađeno nekoliko stotina metara od Šaskog kanala.

Sagovornik iz Uprave policije, koji je uključen u tu istragu, juče je rekao “Vijestima” da sve ukazuje na to da je njegov bivši kolega sam povukao oroz pištolja i ispalio hitac u svoju glavu.

”Ipak, sačekaćemo da se prikupe svi podaci, dokazi i da se završe sva vještačenja, kako bi otklonili i najmanju mogućnost da je u pitanju nešto drugo”, rekao je on.

Pokojni Elezović je skoro šest godina bio na čelu ulcinjske policije - sve do 2014. godine, kada ga je zamijenio Sead Đozović.

Prethodno je, takođe, nekoliko godina obavljao poslove na rukovodećim mjestima u Odjeljenju bezbjednosti Ulcinj, a kasnije je bio i na odgovornim funkcijama u Sektoru granične policije.

Ulcinjanin koji je početkom februara uhapšen sa još 23 osobe u policijskoj akciji “Zamka” i koji je pušten na slobodu nakon što se dogovorio o saradnji sa tužilaštvom, navodno je tokom višesatnog svjedočenja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) iznio i neka kompromitujuća saznanja o osobama koje nijesu uhapšene u februarskoj akciji i koje su se nalazille ili su trenutno na visokim položajima u Upravi policije.

Niko od nadležnih ni ranije nije odgovorio na pitanja “Vijesti” - da li je taj svjedok, kako se spekuliše, pričao o svojim eventualnim vezama sa Elezovićem.

”Vijesti” nemaju informaciju da su taj slučaj i smrt Elezovića na bilo koji način povezani.

Bonus video: