Krivične prijave protiv dva ljekara u Ulcinju: Neovlašćeno liječili ljude na Adi Bojani?

Zbog sumnje da su izvršili krivična djela nedozvoljeno bavljenje privrednom djelatnošću i bavljenje privrednom djelatnošću u sticaju sa krivičnim djelom posebni slučajevi falsifikovanje isprave – neovlašćena upotreba pravog pečata ili znaka

18790 pregleda 21 reakcija 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Savo Prelević
Ilustracija, Foto: Savo Prelević

Policija je podnijela dvije krivične prijave protiv ljekara J.I (65) i I.J (59) osnovnom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju, zbog sumnje da su da su neovlašećeno liječili pacijente u improvizovanoj ambulanti u u naselju HTP Ulcinjska rivijera – turističko naselje Ada Bojana.

"Krivična prijava je podnijeta protiv J.I. (65) iz Republike Srbije stalno nastanjenog u Baru po zanimanju ljekar specijalista urolog zaposlen u Opštoj bolnici Bar zbog sumnje da je izvršio krivčno djelo nedozvoljeno bavljenje privrednom djelatnošću", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije je saopšteno da je ovo djelo, prethodno pomenuti J.I. izvršio na način što je, kako se sumnja, bez dozvole nadležnog organa obavljao ljekarske preglede i pružao medicinsku pomoć pacijentima u improvizovanoj ambunati koja se nalazi u naselju HTP Ulcinjska rivijera – turističko naselje Ada Bojana.

Oni dodaju da je krivična prijava podnijeta i protiv I.J. (59) iz Bara po zanimanju ljekar internista zaposlen u Domu zdravlja „Bogdan Vujošević“ u Ulcinju, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno bavljenje privrednom djelatnošću u sticaju sa krivičnim djelom posebni slučajevi falsifikovanje isprave – neovlašćena upotreba pravog pečata ili znaka.

"I.J. je djelo koje mu se stavlja na teret izvršio tako što je, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu bez dozvole nadležnog organa obavljao ljekarske preglede i pružao medicinsku pomoć pacijentima u improvizovanoj ambulanti koja se nalazi u naselju Velika plaža a kojom prilikom je koristio original obrasce i pečate JU Dom zdravlja Ulcinj", kazali su iz policije.

Bonus video: