Uhapšene tri osobe: Maloljetnici pucali iz automatske puške, kod 64-godišnjaka pronađeni Magnum, municija...?

Policija je pretresla stan, kuću i druge prostorije

17540 pregleda 7 komentar(a)
Dio oduzetog oružja, Foto: Uprava policije
Dio oduzetog oružja, Foto: Uprava policije

Policija je u Podgorici uhapsila i podnijela krivične prijave protiv N.M. (17), E.A. (17) i M.Š. (64) zbog oružja i municije u ilegalnom posjedu, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je policija juče pretresla stan i druge prostorije koje koristi maloljetni N.M. gdje je pronađena automatska puška M70 sa okvirom i devet komada municije.

"Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su N.M. i E.A. 19. septembra u poslijepodnevnim časovima na obali rijeke Morače u naselju Donja Gorica, pucali iz navedenog oružja", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da su nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici N.M. i E.A. uhapšeni i protiv njih je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U saopštenju se navodi i da je policija danas pretresla porodičnu kuću i pomoćne prostorije koje koristi M.Š. u Golubovcima.

"Tom prilikom pronađeni su revolver Magnum 357 sa šest komada municije, lovačka puška sa 50 komada municije i malokalibarska puška, sve u ilegalnom posjedu. O svim preduzetim mjerama upoznat je postupajući tužilac po čijem je nalogu M.Š. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: