Policajcu prijeti tri godine robije: Roganovića srušio na pod, zgazio po glavi, pa šutnuo u stomak

Cetinjsko Osnovno državno tužilaštvo tereti službenika Sektora za borbu protiv kriminala da je počinio krivično djelo - zlostavljanje

10210 pregleda 11 komentar(a)
Policajac gazi Roganovića: Detalj sa snimka
Policajac gazi Roganovića: Detalj sa snimka

Podnijet je optužni predlog protiv policajca Vuka Vukovića, koji je Cetinjanina Ivana Roganovića najprije srušio na pod, zatim zgazio po glavi, pa šutnuo u stomak.

Taj incident dogodio se tokom policijske racije 28. jula u bašti prijestoničkog lokala “La Martina”, čiji je Roganović vlasnik.

Cetinjsko Osnovno državno tužilaštvo tereti službenika Sektora za borbu protiv kriminala da je počinio krivično djelo - zlostavljanje.

”Ko zlostavlja drugog ili prema njemu postupa na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo, kazniće se zatvorom do jedne godine. Ako djelo iz stava 1 ovog člana učini službeno lice u vršenju službe, kazniće se zatvorom od tri mjeseca do tri godine”, piše u Krivičnom zakoniku.

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije prethodno je utvrdilo da je specijalac nezakonito upotrijebio prinudu prema Roganoviću.

Taj Cetinjanin iste noći podnio je prijavu, a inspektorima je dostavio i snimak na kojem se vidi kako ga policajac s fantomkom ruši na pod...

Iz Uprave policije zvanično su se oglasili dan nakon incidenta krajem jula i saopštili da utvrđuju da li su njihovi službenici prekoračili granicu ovlašćenja prilikom kontrole bezbjednosno interesantnih osoba.

Iz te institucije u saopštenju su konstatovali da će, bez obzira na to što utvrdi postupak, nastaviti da preduzimaju mjere i radnje usmjerene na organizovane kriminalne grupe, operativno-interesantna lica i s njima druga povezana lica:

”A sve u cilju suprotstavljanja aktuelnim bezbjednosnim izazovima manifestovanim kroz izvršenje krivičnih djela teškog i organizovanog kriminala i održavanju stabilne bezbjednosne situacije”.

Bonus video: