Početak suđenja ljekarima zakazan za treći februar

Komnenić je preminula 18. marta 2016. godine. Kod sada, pokojne pacijentkinje, je prilikom ljekarskog pregleda konstatovana cista na slezini.

5867 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Početak suđenja ljekarima Vladimiru Dimovu, Edinu Lameževiću i Miodragu Pavličiću optuženim za nesavjesno liječenje pacijentkinje Danke Кomnenić (32) koja je preminula 18. marta 2016. godine odloženo je danas za treći februar u Višem sudu u Podgorici, jer na zakazanom glavnom pretresu nije došao okrivljeni Dimov.

Predsjednik vijeća sudija Predrag Tabaš je kazao da u spisima predmeta nema dokaza da je optuženi Dimov primio sudski poziv, tako da nisu ispunjene procesne pretpostavke za održavanje ročišta.

Komnenić je preminula 18. marta 2016. godine. Kod sada, pokojne pacijentkinje, je prilikom ljekarskog pregleda konstatovana cista na slezini.

Posle konsultacije sa ljekarima, odlučeno je da se operiše nakon porođaja. U novembru 2015. godine, hirurg dr Vlado Dimov, kome su u ovoj operaciji asistirali Lamežević i Pavličić, je hiruškim putem, osim ciste uklonio i slezinu.

Operacija je urađena lakroskopskom metodom.

Kako se navodi u optužnici, oni su propustili da odmah nakon operacije, što su bili obavezni po Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, da daju vakcinu pacijentkinji, jer u slučaju potpunog uklanjanja slezine, obavezna je imunizacija pacijenta.

Vakcina, koja se mora primiti najduže 14 dana poslije uklanjanja slezine, nikada nije data Danki Komnenić, niti je u otpusnoj listi navedeno da se pacijent mora imunizovati u roku od dvije nedjelje.

Bonus video: