Pejović uhapšen pa pušten: Prijetio direktoru Agencije za zaštitu životne sredine?

Navodno prvo mu je prijetio da će ga prijaviti Specijalnom državnom tužilaštvu, a nakon što mu je direktor Agencije rekao da to slobodno učini, počeo je da ga psuje, vrijeđa i prijeti na drugi način

71762 pregleda 73 komentar(a)
Pejović izlazi iz suda, Foto: Luka Zeković
Pejović izlazi iz suda, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.11.2021. 16:48h

Veselin Pejović, vlasnik Kombinata alumunijuma Podgorica (KAP) pušten je na slobodu nakon saslušanja u Sudu za prekršaje.

Pejović nije želio da novinarima da izjavu nakon saslušanja.

Veselin Pejović
foto: Luka Zeković

On je uhapšen sinoć u Podgorici zbog prijetnji direktoru Agencije za zaštitu životne sredine Milanu Gazdiću, saopšteno je "Vijestima" nezvanično iz više izvora iz Uprave policije.

Prema istim informacijama Pejović je direktora Agencije pozvao kasno sinoć zbog rješenja koje je izrečeno KAP-u, a po kojim je je obavezan da državi plati 600.000 eura.

Navodno prvo mu je prijetio da će ga prijaviti Specijalnom državnom tužilaštvu, a nakon što mu je direktor Agencije rekao da to slobodno učini, počeo je da ga psuje, vrijeđa i prijeti na drugi način.

Uhapšen je nakon prijave direktora, i jutros će biti sproveden kod sudije za prekršaje.

Iz Uprave policije je danas zvanično saopšteno da je juče u Centru bezbjednosti Podgorica, direktor Agencije za zaštitu životne sredine Milan Gazdić podnio prijavu protiv V.P., u kojoj je naveo da ga je V.P. putem telefona vrijeđao i upućivao mu prijetnje.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je ocijenio da se u radnjama V.P. ne stiču elementi krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, te su službenici policije lišili slobode V.P. zbog prekršaja iz članova 7 i 8 Zakona o javnom redu i miru. Jutros je zakazan privod ovog lica nadležnom sudu za prekršaje", piše u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: