Suđenje Obradoviću: Stradalu saputnicu našli na mjestu vozača?

Prema optužnici, Obradović je 23. avgusta prošle godine, oko 4.30 časova, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa i propisane brzine, pod dejstvom alkohola, upravljajući vozilom marke “nisan” sletio s puta, pri čemu je stradala njegova saputnica Dijana Grdinić

6880 pregleda 1 komentar(a)
Optuženi Obradović izlazi iz suda, Foto: Jadranka Ćetković
Optuženi Obradović izlazi iz suda, Foto: Jadranka Ćetković

Mojkovčanin Zoran Grdinić kazao je juče da je tijelo njegove stradale kćerke Dijane (29), nakon nesreće u Đurđevića Tari, sa mjesta suvozača neko premjestio na mjesto vozača.

To je kazao juče u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim odgovara Milan Obradović (30) zbog krivičnog djela - teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Prema optužnici, Obradović je 23. avgusta prošle godine, oko 4.30 časova, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa i propisane brzine, pod dejstvom alkohola, upravljajući vozilom marke “nisan” sletio s puta, pri čemu je stradala njegova saputnica Dijana Grdinić.

Otac nastradale kazao je da njegova kćerka, iako je imala položen vozački ispit, nikada nije htjela da vozi automobil.

Ukazujući na “niz nepravilnosti u radu službenika OB Mojkovac”, istakao da je nakon nesreće najprije nestao njen telefon, pa da je nađen par dana kasnije - nakon naloga državne tužiteljke ODT u Bijelom Polju Ljubice Caković.

Zoran Grdinić tvrdi da je nakon nesreće tijelo njegove stradale kćerke premješteno na mjesto vozača, a ukazao je i na ‘niz nepravilnosti u radu službenika OB Mojkovac’, nestanak njenog telefona i ponovno nalaženje, tek poslije par dana”...

”Želim da ukažem na nepravilnost rada policije koja je dozvolila da vozilo, kojim je stradala moja kćerka, nakon izvlačenja nije odmah transportovano ispred Odjeljenja bezbjednosti u Mojkovcu, te da je tamo, kasnije, samo djelimično bilo pokriveno video-nadzorom. Od službenika policije, sa kojim je razgovarao moj brat, istog tog 23. avgusta saznali smo da je telefon moje kćerke bio u vozilu i da je zvonio”, kazao je Grdinić.

Rekao je da mu je dežurni starješina potvrdio “da je telefon zvonio i da ga je neko uzeo”...

Rekao je i da se nesreća nije dogodila u 5.30 ujutro, kako su to tvrdili u policiji, već najkasnije do 01.30 časova iza ponoći.

Obradović je kazao da mu je preteško zbog svega što se desilo i ispričao da je Dijanu, nakon nekoliko razmijenjenih poruka, upoznao te večeri...

”Zadnje čega se sjećam, prije buđenja u Kliničkom centru Crne Gore, je da mi je Dijana te večeri u mojkovačkim Poljima, na pitanje - Gdje ćemo, rekla - da se provozamo do Crnih poda”, kazao je Obradović.

Plačući je ispričao da je više puta odlazio na mjesto nesreće, ne bi li se sjetio bilo čega, ali da je sve bilo uzalud.

Saopštio je da je te večeri popio pivo i pet-šest časica rakije od breskve, a na pitanje suda da li je bio svjestan da je vožnjom u alkoholisanom stanju mogao da izazove nesreću, odgovorio je: “Nisam osjećao da sam toliko pijan da nisam mogao da vozim”.

Kazao je da mu je mnogo žao zbog svega, da se iskreno kaje, da nije ni htio da uzima advokata, jer ne želi da se brani od onog za šta je kriv i što ne poriče: “Samo želim da se odbranim za ono što nisam uradio”.

Vozač šlep službe Vlako Bošković ispričao je da tog dana vozilo “nisan” na njegovom kamionu bilo podignuto oko 3 sata, nakon što mu je naloženo da ga preveze do policije u Mojkovcu, ali da se radi o uobičajenoj proceduri.

Prema optužnici, Obradović je 23. avgusta prošle godine, putem Mojkovac – Đurđevića Tara vozio neprilagođenom brzinom od 37, 2 km, iako je propisana brzina na tom dijelu puta bila 20 km na sat, pod dejstvom alkohola, od najmanje 0,57 do 1, 02 promila u krvi.

Piše da je u mjestu Đurđevića Tara izgubio upravljivost nad vozilom “nisan” RG (MK AP 350), sa lijeve prešao sa desnu kolovoznu traku, probio ivičnjak nakon čega je vozilo sletjelo i palo u suvo korito, pri čemu je stradala Dijana Grdinić.

Bonus video: