Uhapšen Antonio Fakineti, direktor italijanske kompanije Pizzarotti

Italijanska firma je navodno izvukla preko 21 milion eura iz Crne Gore preko povezanih firmi

67952 pregleda 47 komentar(a)
Foto: Vijesti
Foto: Vijesti

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva sinoć je uhapšen Antonio Fakineti jedan od direktora italijanske komapnije “Pizzarotti" koja je bila glavni izvođač radova na projektu Portonovi u Kumboru.

Lisice na ruke su mu stavili pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Drugi direktor ove italijanske firme Stefano Beatricoti nalazi se u Italiji.

Italijanska firma je navodno izvukla preko 21 milion eura iz Crne Gore preko povezanih firmi, dok je ostala podizvođačima koji su bili angažovani na projektu dužna milionske svote.

Vijesti su ranije pisale u poslovnim odnosima investitora projekta Portonovi u Kumboru kompanije “Azmont”, glavnog izvođača radova - italijanske komapnije “Pizzarotti” i većeg broja domaćih i stranih firmi koje su kao podizvođači angažovani na tom projektu, već duže vrijeme ima dosta problema, među kojima su i problemi isplate novca podizvođačima za obavljene radove.

To je potvrđeno nezvanično „Vijestima“ od više domaćih i stranih kompanija koje su kao podizvođači bile ili su i dalje angažovane na gradnji luksuznog turističkog kompleksa koji azerbejdžanski investitori grade na mjestu nekadašnje vojne kasarne.

Bonus video: