Uhapšene dvije osobe osumnjičene za krađu skupih satova u Tivtu, za trećom se traga

Iz UP su naveli da je nakon saslušanja državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici za N.T. i H.D. odredio zadržavanje do privoda nadležnom sudiji za istragu

26122 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Beranac Nikola Trifunović (30) uhapšen je u tom gradu, a njegov sugrađanin Haris Dervišević (30) u Tivtu, gdje je privremeno nastanjen, zbog krađe satova vrijednih skoro 150.000 eura, dok se traga za trećim osumnjičenim.

Policija traga za Hilmom Šoljaninom (26) iz Berana, koji je takođe osumnjičen za taj slučaj pljačke juvelirnice u Tivtu.

Njih trojica sumnjiče se za krivično djelo - razbojništvo.

Iz Uprave policije (UP) saopšteno je da je policija "došla do sumnje da je H.D., po prethodno postignutom dogovoru sa N.T. i H.Š., 9. decembra u autu čekao ove dvije osobe koje su, maskirane ušle u juvelirnicu i uz prijetnju pištoljem i upotrebom fizičke snage prema zaposlenoj otuđili 11 ručnih satova marke "Hublot" malopropdajne vrijednosti 149.600 eura".

Iz UP su naveli da je nakon saslušanja državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici za N.T. i H.D. odredio zadržavanje do privoda nadležnom sudiji za istragu.

"Operativnim radom policija je došla do saznanja da su otuđeni satovi, po prethodno postignutom dogovoru, prodati za sada nepoznatom licu na području Berana. Službenici Uprave policije preduzimaju intenzivne aktivnosti na lociranju H.Š. i pronalasku otuđenih ručnih satova", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: