Kraj drame u Baru: Begzić se predao

Prema saznanjima Vijesti, nakon razgovora sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, Begzić je odlučio da odustane od prijetnje aktiviranja eksploziva

230566 pregleda 144 reakcija 103 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.12.2021. 22:10h

Edin Begzić, koji je od jutros ispred poslovnice u ulici Maršala Tita u Baru prijetio da će aktivirati eksploziv se predao, rečeno je Vijestima nezvanično.

"Nakon dugotrajnih pregovora E.B. se predao službenicima barske policije. E.B. je od ranih jutarnjih časova blokirao ulaz poslovnice jedne banke u Baru uz prijetnje da će aktivirati eksplozivnu napravu. Dalje aktivnosti su u toku", saopšteno je iz Uprave policije.

Prema saznanjima Vijesti, nakon razgovora sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, Begzić se mirno predao policiji.

“Najvažnije je da se sve završilo mirno. Ovu su životne stvari. Idemo dalje", kratko je izjavio Abazović za "Vijesti".

Edin Begzić Bar, Edin Begzić
foto: Savo Prelević

Dio ulice Maršala Tita u Baru od jutros je bio evakuisan.

Begzić je prethodno poslovnicu banke oblijepio natpisom "Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke". Iz Operativno komunikacionog centra Uprave policije potvrđeno je "Vijestima" da im je jutros prijavljeno da jedna osoba prijeti da će aktivirati eksplozivnu napravu.

Edin Begzić Bar, Edin Begzić
foto: Savo Prelević

Policija je satima pregovarala sa Begzićem, sa kojim je razgovarao i potpredsjednik Vlade i koordinator bezbjednosnih službi Dritan Abazović, saznaju "Vijesti".

Begzić je ranije vicepremijeru, u snimku koji je dostavio medijima, poručio da će, ako bilo ko pošalje privatno obezbjeđenje, vojsku ili policiju da "napadne radnike", biti odgovorni za "haos koji nastane".

U blizini filijale banke nalaze se radnici Primorke i porodica Begzića
U blizini filijale banke nalaze se radnici Primorke i porodica Begzićafoto: Jelena Jovanović

Evakuisana je zgrada u kojoj se nalazi poslovnica, kao i stambeni objekti u neposrednoj blizini. Na licu mjesta je i vatrogasna jedinica.

Novinarka TV Vijesti sa lica mjesta kazala je da će sa Begzićem razgovarati i bivši radnici "Primorke", kao i da su dolazili članovi njegove najuže porodice.

Portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Baru Radovan Đurišić kazao je za TV Vijesti da je Begzić jutros zabranio ulazak u poslovnicu zaposlenima u banci, kazavši da je naoružan i opasan eksplozivom.

"Njegovi zahtjevi se uglavnom svode na isplatu novčanih potraživanja za zaposlene Primorke od strane banke", rekao je Đurišić. Kazao je da je lice mjesta evakuisano i da ne postoji opasnost za građane.

Begzić ispred banke
Begzić ispred banke foto: Čitalac Reporter

Dodao je da je pregovarački tim policije uključen od samog starta u pregovore.

"S obzirom da lice nije nasilno, nema talaca i ne prijeti nikom osim sebi, nadamo se da će pregovori dati rezultata", rekao je Đurišić.

Zabranjeno je preuzimanje video materijala.

Kazao je da su radili provjere i da se ne radi o licu sklonom kriminalnim aktivnostima.

Begzić je prethodno dostavio medijima snimak sa Jutjuba, u kojem je pozvao predsjednika i potpredsjednika Vlade, kao i predsjednika Skupštine, da pomognu u rješavanju situacije sa bankom, tvrdeći da je radnicima nanijeta višemilionska šteta.

On na snimku pokazuje dio improvizovanih naprava za koje tvrdi da su eksplozivne.

"Banku ću držati pod kontrolom sve dok banka radnicima ne isplati pare koje je ukrala, sa zakonom pripadajućom kamatom za sve vrijeme koje su čekali. Sa sobom ću imati masku za suzavac i dim, pancir, pištolj s mecima, Molotovljeve koktele i dvije improvizovane eksplozivne naprave na daljinski okidač. Na improvizovanim napravama biće kesice sa ekserima ukoliko dođe do eksplozije", naveo je on na snimku i demonstrirao kako naprava funkcioniše.

Edin Begzić Bar, Edin Begzić
foto: Savo Prelević

Muškarac na snimku je kazao da je sin radnika Primorke. "Ja sam spreman da dam život za njih", rekao je.

Bonus video: