Sekulović: SDT i GST da pokrenu istragu koja će početi od mene pa sve do vrha UPC, UP i Vlade

"Ovaj kontinuitet i javašluk govore zasigurno da ovdje postoji duboko razgranat kriminalni sistem. Ovo je rušenje kredibiliteta države i dokaz da postoje rupe u institucijama"

18149 pregleda 82 reakcija 71 komentar(a)
Sekulović, Foto: Luka Zeković
Sekulović, Foto: Luka Zeković

Povodom najnovije krađe cigareta iz carinske zone Luke Bar pozivam Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i novog glavnog specijalnog tužioca (GST) da pokrenu sveobuhvatnu istragu, koja će početi od mene pa sve do vrha Uprave prihoda i carina (UPC), Uprave policije (UP) i same Vlade, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

"Ovaj kontinuitet i javašluk govore zasigurno da ovdje postoji duboko razgranat kriminalni sistem. Ovo je rušenje kredibiliteta države i dokaz da postoje rupe u institucijama. Takođe, i prilika za novog glavnog specijalnog tužioca i njegov tim da, u saradnji sa svim organima, dođu do istine", poručio je Sekulović, a objavljeno je na zvaničnom Tviter nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Iz skladišta mojkovačke firme "Montenegro duvan comerc", u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar, juče je ukradeno 238 paketa cigareta, čime je država oštećena za oko 225.000 eura.

Bonus video: