Šoškić u trci za glavnog specijalnog tužioca

Prema dostupnim podacima, u trci za Katnićevog nasljednika su i sudija Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović, bivši dekan Pravnog fakulteta i nekadašnji predsjednik Ustavnog suda Blagota Baćo Mitrić i advokat iz Bijelog Polja Miladin Joksimović

30198 pregleda 94 reakcija 48 komentar(a)
Šoškić, Foto: Boris Pejović
Šoškić, Foto: Boris Pejović

I tužilac Miloš Šoškić predao je prijavu za mjesto glavnog specijalnog tužioca, potvrđeno je "Vijestima" nezvanično.

Prema tim informacijama, on je kandidaturu dostavio poštom.

Odluka da se raspiše javni poziv za novog GST-a donijeta je na sjednici Tužilačkog savjeta 17. februara, na kojoj je prije toga konstatovan prekid mandata Milivoju Katniću i za još devet tužilaca, zbog toga što su ispunili uslove za starosnu penziju.

Prema dostupnim podacima, u trci za Katnićevog nasljednika su i sudija Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović, bivši dekan Pravnog fakulteta i nekadašnji predsjednik Ustavnog suda Blagota Baćo Mitrić i advokat iz Bijelog Polja Miladin Joksimović.

Šoškić je ljetos, bukvalno u posljednjim danima rada bivšeg saziva TS-a, prešao iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici u SDT. Tada je izabran mimo volje GST-a Katnića i tadašnjeg v.d. VDT-a Dražena Burića.

Tužilac Šoškić, kako je to konstatovano odlukom Komisije za etički kodeks državnih tužilaca, tokom 2020. godine povrijedio je etički kodeks tužilaca jer se u javnosti nalazio sa Zoranom Ćoćom Bećirovićem u “Delta sitiju” u vrijeme kada se dogodio incident sa novinarom “Dana” Vladimirom Otaševićem početkom decembra 2019. godine.

Bonus video: