Podgorica: Uprave škola pozvale roditelje da ranije preuzmu djecu nakon prijetećih e-mailova

Nezvanične inforomacije "Vijesti" govore da MUP kontaktira sve škole

75491 pregleda 84 reakcija 71 komentar(a)
Podgorica (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Podgorica (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Više uprava podgoričkih škola pozvalo je roditelje da ranije preuzmu djecu iz ustanova.

To je uslijedilo nakon e-mailova koji jutros stigli Vladi Crne Gore, Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i Glavnom gradu, a iza kog navodno stoji ruska organizacija "Muška država" kojom rukovodi ekstremista Vladislav Pozdnjakov, a u kojem se prijeti "dizanjem škola u vazduh".

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta "Vijestima" su kazali da su školama naložili da postupaju po preporukama Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Nezvanične inforomacije "Vijesti" govore da MUP kontaktira škole tim povodom.

Školska rukovodstva su u dogovoru sa savjetima roditelja odlučili da prekinu nastavu zbog prijeteće poruke, koja je jutros stigla na e-mail adresu Glavnog grada i MUP, a u kojem se navodi da ukoliko se ne ispune svi zahtjevi - "dići ćemo sve škole u vazduh".

U podgoričkoj OŠ "Musa Burzan" obavijestili su roditelje da u drugu smjenu ne dovode djecu, a OŠ "Radojica Perović" su otkazali nastavu kao i u OŠ "Savo Pejanović".

Po pozivu iz škole roditelji su došli i oko 12 časova preuzeli djecu i iz OŠ "21 maj".

"Te škole nijesu imale prijetnje ili pozive, već su savjeti škola i roditelja, odlučili da prekinu nastavu nakon prijetećeg mejla koji je stigao Glavnom gradu", rečeno je "Vijestima" u policiji.

Bonus video: