Miljanić: Vjerujemo da iza današnjih e-mailova i slučaja dojave bombe u Budvi stoji ista osoba ili organizacija

"Uprava policije, MUP, tužilaštvo rade sve što je potrebno da se otkrije počinilac", kazao je Miljanić

56724 pregleda 153 reakcija 42 komentar(a)
Miljanić, Foto: Luka Zeković
Miljanić, Foto: Luka Zeković

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Zoran Miljanić kazao je "Vijestima" da se današnji slučaj serije prijetećih mejlova institucijama podudara sa slučajem o lažnoj dojavi bombe u "TQ Plaza" u Budvi.

Budvanska policija je 28. marta blokirala šoping i stambeni kompleks TQ Plaza u Budvi nakon što je dojavljeno da se u tom objektu nalazi eksplozivna naprava.

"Vjerujemo da iza današnjih e-mailova i slučaja dojave o bombi u Budvi stoji ista osoba ili organizacija. Za sada nemamo više podataka, ali Uprava policije, MUP, tužilaštvo rade sve što je potrebno da se otkrije počinilac", kazao je Miljanić.

Sa e-mail adrese registrovane na outlookpro.me danas je stigao prijeteći e-mail iste sadržine na adrese Vlade, MUP-a i Glavnog grada, a iza kog navodno stoji ruska organizacija "Muška država" kojom rukovodi ekstremista Vladislav Pozdnjakov, a u kojem se prijeti "dizanjem škola u vazduh".

Miljanić smatra da je cilj ovih prijetnji uzbunjivanje javnosti i širenje panike.

Dojava o bombi koja je danas stigla Osnovnoj školi (OŠ) "Marko Miljanov" u Bijelom Polju je bila lažna, saznaju "Vijesti" nezvanično.

Bonus video: