Gradska RTV: Brutalni napad na našu ekipu; UP: Ispitujemo slučaj

Iz Gradske RTV kazali da se Savo Carević unosio u lice novinarki Dubravki Perović, vrijeđao je i vikao na nju, te da je kamermanu Hariju Markoviću zabranio da snima "njegovo divljanje i siledžijsko ponašanje"

7020 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava policije saopštila je da policijski službenici, u saradnji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, "preduzimaju aktivnosti na rasvjetljavanju napada" na ekipu podgoričke Gradske RTV.

Menadžment tog medija saopštio je jutros da je najbliža rodbina predsjednika Opštine Budva Marka Bata Carevića "brutalno napala ekipu" te televizije prilikom obavljanja novinarskog zadatka.

Iz Uprave policije kazali su da im događaj nije prijavljen od strane oštećenih lica, ali da je policija nakon saznanja za događaj preduzela radnje iz svoje nadležnosti.

"Aktivnosti na ovom predmetu su u toku, a o svim preduzetim radnjama javnost će biti blagovremeno obaviještena", navodi se u saopštenju.

"Stati na put divljačkim napadima na novinare"

Iz Gradske RTV pozvali su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Upravu policije da stanu na put "divljačkim napadima na novinare".

"Lice za koje smo obaviješteni da je Savo Carević, brat prvog čovjeka metropole turizma Marka Bata Carevića, unosio se u lice novinarki Dubravki Perović, vrijeđao je i urlao na nju, dok je kamermanu Hariju Markoviću zabranio da snima njegovo divljanje i siledžijsko ponašanje. Osim na televizijsku ekipu, porodica Carević fizički je nasrnula na jednog od okupljenih mještana, ali je srećom veći incident spriječen, prije svega zahvaljujući prisebnošću ostalih okupljenih građana zaseoka Višnjeva, koji su za našu televiziju govorili o ugroženosti njihovih kuća i imanja od eksploatacije šljunka, te divlje deponije što ju je na javnoj površini napravilo preduzeće Carinvest".

"Naša medijska kuća naoštrije protestuje zbog grubog nasrtaja na našu novinarsku ekipu, o čemu ćemo obavijestiti sva novinarska udruženja i asocijacije u zemlji i inostranstvu, kao i ambasade zapadnih država sa sjedištem u Podgorici. Istovremeno, podnijećemo krivičnu prijavu protiv Sava Carevića zbog nasilničkog ponašanja. Budući da je ovo tek jedan u nizu brutalnih nasrtaja na novinare tokom izvršavanja zadataka, zahtijevamo od MUP-a Crne Gore i od Uprave policije da hitno reaguju, da stanu na put divljačkim napadima na novinare, te da medijima obezbijede uslove za slobodan rad", navodi se u saopštenju Gradske RTV.

Bonus video: