Policija tvrdi da je presjekla pravce krijumčarenja u Rožajama i Nikšiću: Uhapšeno više osoba, oduzete cigarete...

"U objektu koji je vlasništvo B.M. iz Rožaja policija je pretresom pronašla i oduzela 62 paketa cigareta bez akciznih markica, kafu, raznu tekstilnu garderobu, kao i četiri terenska motorna vozila, od kojih tri bez registarskih oznaka koja su, kako se sumnja, korišćena za izvršenje krivičnog djela"

13524 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je juče presjekla dva pravca krijumčarenja u akcijama u Rožajama i Nikšiću, u blizini granice sa Srbijom, odnosno Bosnom i Hercegovinom, saopšteno je danas iz Uprave policije (UP).

U saopštenju se dodaje da pored oduzetih 142 paketa cigareta različitih marki uhapšeno šest osoba, i privremeno oduzeto šest motornih vozila koja su korišćena za izvršenje krivičnih djela.

"S tim u vezi u objektu koji je vlasništvo B.M. iz Rožaja policija je pretresom pronašla i oduzela 62 paketa cigareta bez akciznih markica, kafu, raznu tekstilnu garderobu, kao i četiri terenska motorna vozila, od kojih tri bez registarskih oznaka koja su, kako se sumnja, korišćena za izvršenje krivičnog djela", ističe se u saopštenju.

B.M. je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina i sproveden nadležnom državnom tužiocu.

"U drugoj akciji, u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom kontrolisana su dva vozila, Mercedes ML i kombi vozilo VW Transporter u kojem je pronađeno 80 paketa cigareta bez akciznih markica. Cigarete i vozila su oduzeti", piše u saopštenju.

Iz UP su kazali da su ovom prilikom, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krijumčarenje u pokušaju uhapšeni V.D. (25), V.D. (44), V.N. (56), M.M. (41) i V.M. (20) iz Nikšića, dok se u saradnji sa nadležnim državnim tužiocem sprovode dalje aktivnosti, između ostalog i pretresanje više lokacija na teritoriji opštine Nikšić, kao provjera i utvrđivanje činjenica i okolnosti u odnosu na eventualnu povezanost sa određenim krivičnim djelima iz prethodnog perioda.

Bonus video: