Prijetnje bombama stigle na adrese više lokalnih samouprava

"Strašno je da neko na ovaj način prijeti ugrožavanjem ljudskih života", kazao je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević

49239 pregleda 31 komentar(a)
Evakuisana zgrada Opštine u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković
Evakuisana zgrada Opštine u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković

Prijetnje o navodno postavljenim eksplozivnim napravima jutros su stigle i na adrese opština Nikšić, Bar, Bijelo Polje, Berane, Kotor i Tivat.

Portal Jedro javio je da je evakuisana zgrada Opštine Bar, u kojoj se nalaze i sud, tužilaštvo, kao i stranačke prostorije.

Evakuisana zgrada barske opštine
Evakuisana zgrada barske opštinefoto: Čitalac Vijesti

Predsjednik Opštine Nikšić pozvao je građane da ostanu mirni, napisavši na Fejsbuku da je "strašno da neko na ovaj način prijeti ugrožavanjem ljudskih života"

"Kao i u više osnovnih škola, i Opština Nikšić je dobila dojavu o podmetnuoj bombi sa prijetnjama kako će da se ugroze ljudski životi. Odmah smo postupili promptno da se ljudi evakuišu iz zgrade, u saradnji sa CB Nikšić", rekao je Kovačević.

Kazao je da je iz zgrade Opštine izašao posljednji, nakon što su svi zaposleni evakuisani.

"Čekamo da organi odrade svoj dio posla i da vidimo šta će se dalje dešavati. Nadam se da ćemo do sjutra dobiti informaciju da je zgrada bezbjedna i da ćemo moći da se vratimo na posao", naveo je Kovačević.

Zgrada lokalne samouprave evakuisana je i u Beranama.

Predsjednik Opštine Tihomir Bogavac je "Vijestima" rekao da je zgrada evakuisana u skladu sa preporukama policije.

“Oni preduzimaju mjere i radnje iz njihove nadležnosti” rekao je Bogavac.

Ranije jutros su, zbog mejlova koji su na adrese škola stigli o postavljenom eksplozivu, evakuisane sve tri osnovne škole u gradu, kao i tri škole na seoskom području.

Dojava o navodno postavljenoj bombi u zgradi Opštine, stigla je i na adresu lokalne uprave Tivta.

Zgrada je evakuisana, a zaposlenima u Opštini je rečeno da danas do kraja dana više ne dolaze na posao.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić potvrdio je da je stiglo više prijava o postavljenim bombama, kako u školskim ustanovama, tako i u zgradi Opštine.

"Policija je obavila preglede više objekata za koje je danas javljeno da su u njima postavljene eksplozivne naprave i trenutno su na licu mjesta i obavljaju vizuelne preglede objekata. Nema mjesta panici, ali ono što je potrebno u ovom trenutku jeste da se u svim objektima gdje je došlo do ovakve prijave, pridržavaju onoga što su procedure koje propisuju organi reda i da se na taj način prevenira bilo kakva vrsta posljedica."

"Ono što je moj poziv danas, a priključujem se vjerovatno svim državnim i lokalnim zvaničnicima, jeste da se vinovnici ovakvog djelovanja što prije otkriju kako bi se spriječilo dalje širenje panike i unošenje nemira među građane Kotora i Crne Gore", saopštio je Jokić.

Bonus video: