MUP: Preduzete mjere i radnje u vezi objavljenog audio snimka

"Ministar unutrašnjih poslova je od strane direktora Uprave policije obaviješten o radnjama koje se sprovode, a čiji je fokus na identifikaciji i rasvjetljavanju činjenica i okolnosti sadržaja audio snimka navodnog govora policijskog službenika Petra Kneževića"

27178 pregleda 36 komentar(a)
Bivši premijer Zdravko Krivokapić i Knežević, Foto: Gov.me/Zoran Đurić
Bivši premijer Zdravko Krivokapić i Knežević, Foto: Gov.me/Zoran Đurić

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da preduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti i eventualne odgovornosti policijskog službenika Petra Kneževića povodom sadržaja objavljenog audio snimka.

U javnosti je objavljen audio snimak na kojem se prepričavaju događaji od 4. i 5. septembra 2021. godine na Cetinju.

"S tim u vezi, ministar unutrašnjih poslova je od strane direktora Uprave policije obaviješten o radnjama koje se sprovode, a čiji je fokus na identifikaciji i rasvjetljavanju činjenica i okolnosti sadržaja audio snimka navodnog govora policijskog službenika Petra Kneževića. S tim u vezi, uključiće se i Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije, a u zavisnosti od ishoda ovih radnji, sprovešće se i odgovarajući postupci propisani Zakonom u odnosu na odgovornost policijskog službenika", navodi se u saopštenju MUP-a.

Dodaje se da će se Uprava policije, nakon okončanja postupka, oglasiti sa ishodom i detaljima.

Aleksandar Saša Zeković iz pokreta 21. maj je ranije objavio da je od nepoznatog pošiljaoca dobio mejl sa audio zapisima koji, po njegovoj tvrdnji, ukazuju da je komandant Protivterorističke jedinice Uprave policije Petar Knežević, počinio krivično djelo. On je o tome obavijestio Vrhovno državno tužilaštvo,ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i ministra odbrane Raška Konjevića.

“Držao nikšićku grupu, bjelopoljsku, beransku, novljansku i barsku grupu – sve kriminalce na telefonu. Krećemo, trebamo vam, spremni smo, ne daj Bože ako ne pušte patrijarha krećemo oćemo da zapalimo Cetinje…” “…Mi smo otišli, osvojili smo tamo Cetinje, ne osvojili nego raščistili tamo tu bagru i to završili…”, čuje se, između ostalog, na snimku.

"…Lako je popovima pričat. A onog dana, pričaćemo Miloš i ja kad dođe momenat za to na televiziju – kakve su to pojedinačne face bile. Kako ih nije sramota kravatu i odijelo da obuču. To su ljige jedne bile. Vašem pomoćniku kaže jedna od najznamenitijih ličnosti, ne najznamenitijih ne daj Bože, nego najbitnijih ličnosti te noći tu, sijeda pred 20 ljudi i kaže “Rakonjac i dalje sam ti ja taj i taj pazi šta reče“, a on kaže: „Šta pričaš to, nemoj da ti grkljan iščupam ođe“… Pa dolaze sjutra ka zadnji sužnji da se ljube sa nama tu. I vama pričaju bajke i basne…”, kaže osoba sa snimka za koju se navodi da je Knežević.

Bonus video: