Adžić: Knežević će snositi zakonske posljedice ukoliko se utvrdi da je snimak autentičan

Ukoliko se u postupku utvrđivanja činjenica i okolnosti utvrdi da je audio snimak autentičan i da glas pripada policijskom sluzbeniku Kneževiću, biće utvrđena njegova odgovornost"

28430 pregleda 53 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Ministar unutrašnjih poslova, Filip Adžić kazao je da će policijski službenik Petar Knežević "snositi zakonske posljedice ukoliko se utvrdi da je snimak autentičan.

"Svi policijski službenici su dužni da rade profesionalno, čuvaju ugled policije i poštuju etička načela u dosljednom sprovođenju zakona. Ukoliko se u postupku utvrđivanja činjenica i okolnosti utvrdi da je audio snimak autentičan i da glas pripada policijskom sluzbeniku Kneževiću, biće utvrđena njegova odgovornost", napisao je Adžić na Fejsbuk profilu.

Dodao je da će se uključiti i Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije, kao i da će se sprovesti i odgovarajući postupci propisani Zakonom u odnosu na odgovornost policijskog službenika.

"To uključuje i posljedice koje se odnose na njegovo rasporedno rješenje, što mi je potvrđeno od strane direktora Uprave policije", naveo je Adžić.

Aleksandar Saša Zeković iz pokreta 21. maj je ranije objavio da je od nepoznatog pošiljaoca dobio mejl sa audio zapisima koji, po njegovoj tvrdnji, ukazuju da je komandant Protivterorističke jedinice Uprave policije Petar Knežević, počinio krivično djelo. On je o tome obavijestio Vrhovno državno tužilaštvo,Adžića i ministra odbrane Raška Konjevića.

“Držao nikšićku grupu, bjelopoljsku, beransku, novljansku i barsku grupu – sve kriminalce na telefonu. Krećemo, trebamo vam, spremni smo, ne daj Bože ako ne pušte patrijarha krećemo oćemo da zapalimo Cetinje…” “…Mi smo otišli, osvojili smo tamo Cetinje, ne osvojili nego raščistili tamo tu bagru i to završili…”, čuje se, između ostalog, na snimku.

“…Lako je popovima pričat. A onog dana, pričaćemo Miloš i ja kad dođe momenat za to na televiziju – kakve su to pojedinačne face bile. Kako ih nije sramota kravatu i odijelo da obuču. To su ljige jedne bile. Vašem pomoćniku kaže jedna od najznamenitijih ličnosti, ne najznamenitijih ne daj Bože, nego najbitnijih ličnosti te noći tu, sijeda pred 20 ljudi i kaže “Rakonjac i dalje sam ti ja taj i taj pazi šta reče“, a on kaže: „Šta pričaš to, nemoj da ti grkljan iščupam ođe“… Pa dolaze sjutra ka zadnji sužnji da se ljube sa nama tu. I vama pričaju bajke i basne…”, kaže osoba sa snimka za koju se navodi da je Knežević.

Bonus video: