Medojević: Knežević je bio van Crne Gore na takmičenju, sjutra će biti dostupan državnim organima

Slučajem Kneževića se bavi SDT

43007 pregleda 51 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Pomoćnik komandanta Protivterorističke jedinice (PTJ) Petar Knežević je bio van Crne Gore na takmičenju i sjutra će biti dostupan svim državnim organima.

To je za "Vijesti" kazao njegov pravni zastupnik, advokat Dražen Medojević.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) izdalo je ranije nalog da se, povodom spornog audio snimka u kome se prepričavaju događaji u vezi sa proslogodišnjim ustoličenjem mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, sasluša Knežević.

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je ranije danas da ne želi da afera u vezi sa snimkom policijskog službenika Kneževića pokrije aferu u vezi s bivšom predsjednicom Vrhovnog suda Vesnom Medenicom.

Građanski aktivista Aleksandar Saša Zeković je ranije objavio da je od nepoznatog pošiljaoca dobio mejl sa audio zapisima koji, po njegovoj tvrdnji, ukazuju da je Knežević, počinio krivično djelo.

Zbog toga su Osnovno državno tužilastvo (ODT) u Podgorici i Odjeljenje za unutrašnju kontrolu rada Uprave policije - Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) formirali predmete.

Iz MUP je saopšteno da preduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti i eventualne odgovornosti Kneževića povodom sadržaja objavljenog audio snimka.

Slučajem Kneževića se bavi SDT.

Bonus video: