SAZNALI IZ MEDIJA

Policija: Nismo u posjedu materijala u vezi Lazovića i Milovića

"Uprava policije do objavljivanja nije bila upoznata sa sadržinom ovog dokumenta", navode iz te institucije

38282 pregleda 77 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Uprava policije nije u posjedu materijala koji je objavljen u medijima 3. maja 2022. godine, a koji se odnosi na Petra Lazovića i Ljuba Milovića, saopšteno je "Vijestima" iz te institucije.

Oni su naveli i da na osnovu podataka iz evidencija o prelascima državne granice nije registrovan njihov izlazak iz Crne Gore.

Iz SDT-a ranije danas saopštili su da je glavni specijalni tužilac Vladimir Novović naložio da se formira predmet i preduzmu sve neophodne radnje, mjere radi utvrđivanja da li ima krivičnog djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva u dokumentima Europola koje je objavio portal Libertas.

U tim dokumentima piše da Europol sumnjiči policajce Petra Lazovića i Ljuba Milovića da su članovi kavačkog kriminalnog klana.

"Uprava policije do objavljivanja nije bila upoznata sa sadržinom ovog dokumenta. Jedan od prioriteta u radu Uprave policije je upravo identifikovanje policijskih službenika povezanih sa organizovanim kriminalnim grupama, prikupljanje dokaza u odnosu na njihove inkriminišuće radnje i njihovo procesuiranje nadležnim tužilaštvima, a što je bio prioritet i u prethodnom periodu gdje su ostvareni konkretni rezultati o kojima je javnost obavještena. U narednom periodu Uprave policija će postupati po svim nalozima nadležnog tužilšatva, kao i do sada, u cilju provjere svih navoda objavljenih u medijima i koje tužilaštvo smatra relevantnim, te će na raspolaganje staviti sve kapacitete u cilju što brže i efikasnije istrage. Kako nismo u posjedu navedenog materijala, te nemamo sazanja o eventualnoj ugroženosti bezbjednosnog sektora kao i informacijama koje su „iscurele iz bezbjednosnog sektora“, a svakako nakon svih izvršenih provjera u odnosu na navode iz objavljenih materijala biće izvršena analiza i preduzete konkretne mjere i radnje. U odnosu na pitanje kako komentarišemo eventualno pominjanje direktora Uprave policije u objavljenim tekstovima, obavještavamo Vas da je direktor Uprave policije na raspolaganju u cilju provjere svih navoda, a takođe je na raspolaganju za odgovore na pitanja jer se objektivnom informisanju može doprinijeti samo temeljnom provjerom svih navoda", navodi se u odgovorima Uprave policije.