Katnić: Lazović kolateralna šteta u pokušaju da se naruši nezavisnost Crne Gore

On smatra da se i premijer Dritan Abazović pridružio ovim aktivnostima i komnetarima "doveo u opasnost njegov i život njegove porodice"

33309 pregleda 143 komentar(a)
Katnić, Foto: Boris Pejović
Katnić, Foto: Boris Pejović

Policijac Petar Lazović, koji se prema dokumentima Europola tereti da je član kavačkog kriminalnog klana, kolateralna je šteta u pokušaju da se naruši nezavisnost Crne Gore, rekao je bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić za Gradsku TV.

Katnić je optužio Demokratski front (DF) i Mrežu za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da "pokušavaju da sudsku granu vlasti prikažu kao nesposobnu i korumpiranu".

"Cilj je da se Tužilaštvo prikaže kao nesposobno, korumpirano i da se u tom pravcu država izmijeni i postavi 'protektor' koji će te stvari promijeniti. Stvorena je agenda da smo Tužilaštvo i ja prikrili i 'zaključali' određene dokaze i sačekali da za šest mjeseci propadnu, dodao je Katnić.

Katnić smatra da se premijer Dritan Abazović pridružio ovim aktivnostima i komnetarima "doveo u opasnost njegov i život njegove porodice". Istakao je da je Europol prvo podatke dostavio policiji, napominjući da Europol nema pravo da određuje da li je neko član neke kriminalne organizacije.

"To procjenjuju policija i tužilaštvo, a samo sud može da donosi odluku da li je neko počinio krivično djelo ili ne", zaključio je Katnić.

Bonus video: