Perović: Nisam upoznat sa bilo kakvim vršenjem pritiska na Stankovića niti sam o njegovim predmetima pričao sa Medenicom

Perović je u izjašnjenju naveo da je tačno da je u martu 2022. u Herceg Novom sa Vesnom Medenicom u jednom navratu bio u društvu, "pri čemu je taj naš susret trajao nepunih sat vremena"

42151 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Predsjednik Osnovnog suda u Herceg Novom Ivan Perović dostavio je Sudskom savjetu izjašnjenje povodom tvrdnji koje je sudija ovog suda Jovan Stanković iznio na saslušanju u SPO juče u kome tvrdi da se jednom sastao sa bivšom predsjednicom Vrhovnog suda Vesnom Medenicom, da nije bio upoznat sa bilo kakvim vršenjem pritiska na Stankovića, niti je sa njom razgovarao u Stankovićevim predmetima.

Perović je u izjašnjenju naveo da je tačno da je u martu 2022. u Herceg Novom sa Vesnom Medenicom u jednom navratu bio u društvu, "pri čemu je taj naš susret trajao nepunih sat vremena".

"U članku se navodi da je sudija Jovan Stanković kazao da sam se sa Medenicom sretao što bi značilo da smo u više navrata bili u društvu, ali to nije tačno. Između mene i Medenice postojao je samo taj jedan susret koji sam prethodno pomenuo. Nijesam bio upoznat sa bilo kakvim vršenjem pritiska na sudiju Stankovića niti mi je isti bilo kad saopštio da je bio prinuđen da donosi odluke ili preduzima neke druge radnje uslijed pritiska Medenice ili nekog trećeg lica", napisao je Stanković.

On dalje navodi da je prilikom susreta Medenica pomenula da je u prethodnom periodu sjedjela sa Stankovićem i pitala ga da li se on nakon povratka iz suda u Strazburu gdje je boravio do septembra 2020. prilagodio na rad u Osnovnom sudu u Herceg Novom.

"Tako da između mene i Medenice nije bilo nikakve priče o konkretnim predmetima sudije Jovana Stankovića. U konačnom ističem još jedan put da se nisam sastajao sa Medenicom radi bilo kakvog uticaja na sudiju Stankovića ili nekog drugog sudiju. Sama Stankovićeva izjava, kako je interpretirana u medijima, nigdje i ne sadrži tvrdnju da sam ja na sudiju Stankovića uticao na bilo koji način niti da sam na bilo koji način uključen u nezakonit uticaj na sudiju Jovana Stankovića", ponovio je Perović.

Bonus video: