Jovanović: Provjere postupanja u toku, SDT će se žaliti na odluku Višeg suda u predmetu "Carine"

Bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša danas je prvostepenom presudom oslobođen je od optužbi da je u slučaju prodaje gradskog građevinskog kompaniji DOO “Carine” oštetio budžet Glavnog grada od 6,7 miliona eura, a “Carinama” pribavio korist u istom iznosu

29879 pregleda 14 komentar(a)
Jovanović, Foto: Luka Zeković
Jovanović, Foto: Luka Zeković

Vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović saopštila je da će se Specijalno državno tužilaštvo, kako su je informisali iz SDT-a, žaliti na odluku Višeg suda u predmetu "Carine".

Takođe je kazala da već preduzima određene provjere u brojnim predmetima, a da će to biti slučaj i u predmetu u kom je danas donijeta prvostepena odluka.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici, bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša oslobođen je danas od optužbi da je u slučaju prodaje gradskog građevinskog kompaniji DOO “Carine” oštetio budžet Glavnog grada od 6,7 miliona eura, a “Carinama” pribavio korist u istom iznosu.

"Uvažavajući zainteresovanost javnosti za odluku Višeg suda u Podgorici, u predmetu protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice, optuženog M.M. i postupanje Specijalnog državnog tužilaštva u ovom predmetu, obavještavam vas da, kao vršiteljka dužnosti Vrhovnog državnog tužioca i u skladu sa svojim nadležnostima, već preduzimam određene provjere u brojnim predmetima, što će biti slučaj i u predmetu u kom je danas donijeta prvostepena odluka", navela je Jovanović.

Kazala je da će javnost biti blagovremeno biti obaviještena o tome da li je u predmetima koji su na provjeri eventualno napravljena greška ili nije.

"Zbog interesa javnosti napominjem da sam iz Specijalnog državnog tužilaštva, nakon izricanja presude Višeg suda, informisana da će na donijetu odluku izjaviti žalbu kad im bude dostavljen pismeni otpravak presude".

"Istovremeno, podsjećam da je Državno tužilaštvo samostalan organ i da je Zakonom o državnom tužilaštvu propisano da niko ne smije da utiče na Državno tužilaštvo u vršenju njegovih poslova", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: