Maskiran u ženu pratio Šakovića

Analizom snimaka nadzornih kamera postavljenih na više objekata u Budvi inspektori utvrdili kretanje egzekutora u noći ubistva. U stanu, koji je koristio ubica, istražitelji pronašli žensku periku, više hirurških rukavica, patike, opuške...

54838 pregleda 33 komentar(a)
Došao u Budvu na dan ubistva: Šaković, Foto: Boris Pejović
Došao u Budvu na dan ubistva: Šaković, Foto: Boris Pejović

Ubica Milića Minje Šakovića oblačio se i maskirao u ženu dok ga je početkom juna danima pratio i nadgledao u Budvi, saznaju “Vijesti”.

Analizom snimaka nadzornih kamera postavljenih na više objekata u Budvi, inspektori su utvrdili kretanje egzekutora i u noći ubistva, a taj trag odveo ih je do stana koji je koristio.

Navodno, i s terase tog stana mogao je da nadgleda Šakovića kada je taj Podgoričanin boravio u objektu koji je zakupljivao u budvanskom Starom gradu.

Te informacije nezvanično je “Vijestima” saopštio izvor iz Uprave policije, pojasnivši da su nedugo nakon ubistva otkrili gdje je egzekutor boravio, ali i da im je za dlaku umakao.

Inspektori su u stanu koji je ta osoba koristila, između ostalog, pronašli žensku periku, garderobu koju je koristio, više pari hirurških rukavica, ostatke hrane, opuške i lične stvari...

Osim toga, istražitelji su pronašli i zavoj kojim je obmotavao desnu nogu dok se kretao metropolom crnogorskog turizma - jedno od mogućih objašnjenja je da je njime pokrio tetovažu, a time i otežao da ga neko prepozna.

Sve pronađene stvari oduzete su i po nalogu više državne tužiteljke Ane Radović poslate na vještačenje u danilovgradski Forenzički centar.

Na gotovo svim stvarima pronađenim u stanu, koji je egzekutor koristio, ostali su biološki tragovi i otisci prstiju, ali ga istražitelji nijesu pronašli u bazi. Izvor iz Uprave policije objašnjava da ih je to navelo na zaključak da izvršilac ubistva nije crnogorski državljanin, pa su pomoć potražili od kolega iz država okruženja.

Kamere snimile ubicu Šakovića
Kamere snimile ubicu Šakovićafoto: Vijesti

Tokom istrage navodno je utvrđeno i gdje je u Podgorici, i kada, kupljen električni trotinet pronađen u stanu koji je koristio ubica. Sagovornik iz vrha Uprave policije kazao je da su na snimcima nadzornih kamera iz te radnje pronašli i ko je kupio to prevozno sredstvo. Nije, međutim, precizirao da li su te tri osobe identifikovane i saslušane.

U stanu su, saznaju “Vijesti”, pronašli i kačket koji je ubica nosio sat prije likvidacije, dok se, kako se vjeruje, pripremao za ubistvo. Jedan od snimaka nadzornih kamera s objekta udaljenog stotinjak metara od terase kafića “Korkovado” u kom je Šaković ubijen, pokazuje ubicu koji oko 22.30 sati šeta Starim gradom obučen u teksas bermude, bijelu košulju dugih rukava, s plavim kačketom na glavi, crno-bijelim patikama i bež ženskom torbicom...

Navodno i tada je nadgledao Podgoričanina i osmatrao teren.

Torbica koju je nosio sat prije ubistva bila je preko njegovog ramena i kada je prišao stolu za kojim je s prijateljima sjedio jedan od šefova škaljarskog kriminalnog klana i u njega ispalio šest hitaca.

Izvor iz istrage kazao je da je egzekutor, nakon ubistva, dva puta pucao uvis, što je napravilo pometnju koja mu je pomogla da pobjegne. Tokom bjekstva ispala mu je torbica u kojoj su policajci pronašli i pištolj.

On je i opisao ubicu kao golobradog muškarca starog oko 35 godina i visokog oko 170 centimetara, koji je na sebi imao bijelu košulju dugih rukava, bijeli kačket, blijede farmerke i crne patike. Šaković je likvidiran 17. juna oko 23.30 časova ispod zidina Starog grada, a u Budvu je stigao istog dana kada je ubijen, oko 15 sati. Istražitelji su utvrdili da je taj tridesetpetogodišnjak danima prije toga boravio u Podgorici, odnosno, da u Budvi nije bio od 12. juna do nekoliko sati prije ubistva.

Bonus video: