Uhapšen Petar Lazović, izdat nalog za hapšenje Ljuba Milovića

Lazović, službenik ANB i Milović, službenik Uprave policije se sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije

168796 pregleda 291 komentar(a)
Lazović, Foto: Jelena Jovanović
Lazović, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 18.07.2022. 16:31h

Službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petar Lazović uhapšen je po nalogu Specijalnog državnom tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Specijalno državno tužilaštvo izdalo je i nalog za hapšenja službenika Uprave policije Ljuba Milovića, koji se zajedno sa Lazovićem sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, saznaju "Vijesti".

"U krivičnom predmetu koji je, u maju ove godine, po nalogu glavnog specijalnog tužioca, ponovo formiran, po materijalu EUROPOL-a i francuskih pravosudnih organa, dostavljenom u julu i decembru prošle godine, lišen je slobode službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost P.L., zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

Lišenje slobode je izvršeno od strane službenika Specijalnog policijskog odjeljenja, a po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Osumnjičeni će, od strane policije, biti sprovedeni na salsušanje specijalnom tužiocu, u zakonskom roku", saopšteno je iz SDT.

Televizija Vijesti javlja da je prethodno policija pretresla hotel "Podgorica" čije se vlasništvo dovodi u vezu sa Lazovićevim prijateljem i kolegom Ljubom Milovićem.

Prema saznanjima Vijesti, pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) pretresli su i objekte na Grahovu, koji se dovode u vezu sa Milovićem.

Europol je Lazovića i Milovića označio kao članove kavačkog klana.

Portal Libertas objavio je još prije dva i po mjeseca da su po podacima Europola sa Skaj aplikacije Milović i Lazović članovi kavačkog klana koji su uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropsku uniju i Australiju, kao i šverc oružja i cigareta za kavčane.

Bonus video: