Uhapšen devetnaestogodišnjak, osumnjičen za podmetanje deset požara u Herceg Novom

"Požare je od 24. jula do 8. avgusta u kontinuitetu izazivao u naselju Njivice, Žvinje, Sutorini, Podima, Kamenom, Mokrinama, Sitnici, Zelenici i Kumboru"

70176 pregleda 31 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Službenici hercegnovske policije uhapsili su devetnaestogodišnjeg L.R. zbog sumnje da je podmetnuo deset požara na teritoriji te opštine.

L.R. je, kako se sumnja, od 24. jula do 8. avgusta 2022. godine, izvršio krivična djela "izazivanje opšte opasnosti" na način što je u deset navrata podmetnuo požare u dijelu hercegnovskog zaleđa, uz regionalne puteve paleći nisko i visoko rastinje, usljed kojih je, kako je saopšteno iz UP, nastupila veća materijalna šteta.

Požare je, kako navode, u kontinuitetu izazivao u naseljima Njivice, Žvinje, Sutorini, Podima, Kamenom, Mokrinama, Sitnici, Zelenici i Kumboru.

Devetnaestogodišnjak će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u kotorskom Osnovnom državnom tužilaštvu.

"Na lokalizovanju navedenih požara, pored Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi, aktivno su učestvovali službenici Direktorata za vanredne situacije i Vojske Crne Gore koji su podrškom iz vazduha gasili požare u Žvinjama i okolnim selima Herceg Novog. Značajno je istaći da je u navedenom periodu, prilikom preduzimanja aktivnosti iz nadležnosti policije, ostvarena odlična saradnja i vršeno kontinuirano razmjenjivane podataka sa pripadnicima Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi, kao i sa građanima kako bi se predmetni događaji sveobuhvatno riješili", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: