Nezapamćena tragedija na Cetinju

Napadača, koji je ubio deset osoba, usmrtio sugrađanin. Šest osoba hospitalizovano

723546 pregleda 0 komentar(a)
Sa lica mjesta, Foto: Boris Pejović
Sa lica mjesta, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.08.2022. 21:55h

Tridesetčetvorogodišnji Vuk Borilović usmrtio je danas deset osoba na Cetinju, nakon čega je ubijen.

Dežurna tužiteljka Andrijana Nastić rekla je za TV Vijesti, nakon okončanog uviđaja, da su na licu mjesta zatekli devet smrtno stradalih osoba, a da su iz Kliničkog centra dobili informaciju da su još dvije osobe podlegle povredama.

Ubijeno je i dvoje djece, a među šestoro hospitalizovanih - dvoje na Cetinju i četvoro u KCCG-u - je i jedan policajac. Napadača je, kako je kazala Nastić, usmrtio sugrađanin.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin saopštio je da je napadač pucao na porodicu čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. "On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške - lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest", naveo je Brđanin.

Premijer Dritan Abazović i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić su obišli KCCG, su razgovarali sa direktoricom Liljanom Radulović, a potom otišli i na Cetinje.

Radulović je kazala medijima da su u tu ustanovu primljene četiri povrijeđene osobe, od kojih je troje u životnoj opasnosti.

Abazović je najavio da će na nivou države biti proglašen trodnevna žalost, koju je večeras proglasila Prijestonica Cetinje na svojoj teritoriji.

Pogrebno preduzeće iz Budve je na Cetinje poslalo svoja vozila, rečeno je zvanično "Vijestima" iz tog preduzeća.

Djeca koja borave na Cetinju u Kampu za mlade bezbjedna su i ni u jednom trenutku nisu bila ugrožena tokom incidenta koji se dogodio nedaleko od Vladinog doma.

To je "Vijestima" kazao Jovan Dašić iz Mreže za mlade, koji sa Prijestonicom Cetinje organizuju obilježavanje Dana mladih u tom gradu.

Bonus video: