Predsjednici država regiona uputili saučešće Đukanoviću povodom tragedije na Cetinju

Đukanović je danas imao odvojene telefonske razgovore sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i predsjednikom Albanije Bajramom Begajem

11174 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću izraze najdubljeg saučešća povodom tragedije na Cetinju uputili su predsjednici država regiona, Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski, Kosova Vljosa Osmani i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore je saopšteno da je Đukanović danas imao odvojene telefonske razgovore sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i predsjednikom Albanije Bajramom Begajem.

U saopštenju se navodi da su zvaničnici iskazali saosjećanje sa porodicama žrtava i solidarnost sa Crnom Gorom i njenim narodom u ovom teškom trenutku.

Povezani članci

13. Avgust 2022.

Zločin kakav Crna Gora ne pamti

"Predsjednik Đukanović je zahvalio na izrazima saučešća ističući da veoma cijenimo pažnju susjeda i poruke saosjećanja i podrške Cetinju i Crnoj Gori zbog nezapamćene tragedije crnogorskog društva, nenadoknadivog gubitka ljudskih života, i patnje i bola porodica i prijatelja žrtava", dodaje se u saopštenju.

Telegram saučešća je uputila i predsjednica Slovačke Zuzana Čaputova ističući da je sa dubokom tugom primila vijest o tragičnim događajima koji su se desili u Prijestonici Cetinje i da je ova katastrofa neviđenih razmjera potresla cijelu Crnu Goru.

Čaputova je navela da Slovačka stoji uz narod Crne Gore.

"Dozvolite mi da u ime građana Slovačke Republike, kao i u svoje lično ime, izrazim iskreno saučešće Vama, kao i porodicama i prijateljima žrtava, i poželim brz oporavak svim povrijeđenim", piše u telegramu saučešća.

Bonus video: