Popović napao Vlahovića: Pokušao i fizički da nasrne?

"Vijestima" je više očevidaca kazalo da je Popović navodno i fizički nasrnuo na Vlahovića, što Popović demantuje, a Vlahović je naveo da je "Popović samo pokušao da ga gurne"

67176 pregleda 125 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube/Boris Pejović
Foto: Printscreen YouTube/Boris Pejović

Crnogorski književnik Miodrag Popović i bivši diplomata Miodrag Vlahović sukobili su se danas u jednom podgoričkom hotelu, saznaju "Vijesti".

"Vijestima" je više očevidaca kazalo da je Popović navodno i fizički nasrnuo na Vlahovića, što Popović demantuje, a Vlahović je naveo da je "Popović samo pokušao da ga gurne".

Incident se dogodio nešto prije 13 časova, kada je Vlahović primakao stolicu i sjeo za sto za kojim je već sjedio Popović sa trojicom prijatelja.

Prema nezvaničnim podacima "Vijesti", tada je Popović ustao i počeo da vrijeđa i gura Vlahovića, koji je nepomično sjedio.

Popović je ružnim tonom govorio Vlahoviću da ode, nekoliko puta je odlazio i vraćao se do stola.

"Dok ga je Popović grublje stezao za rame, Vlahović nije reagovao", ispričao je očevidac, koji je gledao incident u hotelu.

Popović je "Vijestima" kazao da nije tačno da je bilo fizičkog napada već da se sve završilo na verbalnom konfliktu.

"Sjedio sam sa akademikom Vukićem Pulevićem i novinarom Danilom Darom Burzanom. Čovjek je bez pitanja sjeo za naš sto. Rekao sam da ne želim da sjedim za istim stolom sa njim. Sve se završilo na tom verbalnom konfliktu. Nakon toga sam ustao, platio piće i otišao", ispričao je Popović.

Nekadašnji ministar spoljnih poslova i bivši ambasador Crne Gore u Vašingtonu i Vatikanu kazao je "Vijestima" da nikoga nije dirao, te da ništa loše nije uradio.

On je tvrdio da ga Popović nije udario već da je samo pokušao da ga gurne.

"Primičem stolicu i sijedam da porazgovaram sa uvaženim prijateljima sa kojima sjedim gotovo 12 godina. Tada sam doživio neprimjerenu reakciju Popovića, prepunu ružnih riječi. Smatram da je događaj potpuno irelevantna informacija za informisanje javnosti", kazao je kratko Vlahović.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica obaviješteni su o incidentu, a u telefonskom razgovoru upoznali su bivšeg diplomatu sa mogućnošću podnošenja krivične prijave.

Vlahović nije podnosio prijavu protiv Popovića.

Popović je dobitnik Njegoševe nagrade za roman "Čovjek bez lica", koja je 2017. godine uzburkala javnost zbog odluke međunarodnog žirija, jer su mnogi smatrali da je to "svojevrstan kulturni skandal i da je Njegoševa nagrada degradirana".

Popović je i nekadašnji cetinjski bokser.

On je osnivač je i urednik izdavačke kuće Otvoreni kulturni forum i časopisa Ars.

Dugogodišnjhi političar i diplomata prošle godine napustio je MVP nezadovoljan jer mu je ponuđeno "neodgovarajuće radno mjesto".

Vlahović je februara prošle godine, nakon što je opozvan, promijenio bravu i niko nije mogao da uđe u prostorije ambasade, uključujući i privremenog otpravnika poslova.

Vlahović je tvrdio da je radio sve po pravilima službe te da je na taj način štitio imovinu i zaposlene...

Vlahović je 2019. godine zajedno sa ambasadorima Nebojšom Kaluđerovićem i Željkom Perovićem disciplinski kažnjen jer su platili 600 eura prekršajne kazne, izrečene suspendovanoj službenici Ministarstva vanjskih poslova Mirni Nikčević zbog objava na Fejsbuk profilu.

Upravni sud, polovinom aprila ove godine, poništio je rješenje Disciplinske komisije Crne gore u slučaju Vlahovića, kojeg je MVP označilo odgovornim za težu povredu službene dužnosti jer je sa Kaluđerovižem i Perovićem platio kaznu Nikčević.

Bonus video: