Sekuloviću nije produžen pritvor

Dugogodišnji službenik Ministarstva inostranih poslova Crne Gore bio je zadržan u pritvoru do 72 sata

11294 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Twitter.com/MupCg
Foto: Twitter.com/MupCg

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici nije produžio pritvor bivšem dugogodišnjem službeniku Ministarstva inostranih poslova Crne Gore Radomiru Sekuloviću, potvrđeno je "Vijestima".

Sekulović je osumnjičen za neovlašćeno držanje oružja (pištolj i nekoliko komada municije), a uhapšen je u okviru istrage Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) koja se bavi špijunaže sa agentima Moskve.

On je u petak (30. septembra) zadržan u pritvoru do 72 sata.

Sudija je odbio predlog za pritvor, a tužilac ODT Podgorica se žalio na takvu odluku, zbog čega će Vijeće Osnovnog suda donijeti konačnu odluku.

Kako su "Vijesti" pisale, Sekulović je moguće koristio telefon svog kuma Vladimira Vlatka Belojevića najvjerovatnije za sumnjive kontakte s agentima povezanim s ruskim službama.

Sekulović i Belojević uhapšeni su u sklopu šire međunarodne operacije - iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) objašnjeno je da su protiv njih podnijete samo krivične prijave zbog nedozvoljenog držanja oružja, a da je u toku izviđaj za krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža.

Belojević je odlukom osnovnog državnog tužioca u Podgorici Nikole Boričića pušten da se brani sa slobode, dok je Sekulović zadržan u pritvoru do 72 sata jer je policija pretresom njihovih kuća pronašla pištolj i nekoliko komada municije što je bio osnov za pokretanje krivične istrage protiv njih dvojice.

Bonus video: