Adroviću, Pejoviću i Brnoviću pritvor do 72 sata

Kamion sa cigaretama, vrijednim skoro milion eura, nestao je u subotu ujutro i to u pratnji službenika UPC, koji su bili određeni za čuvanje i praćenje transporta od Podgorice do Nikšića

36044 pregleda 7 komentar(a)
SDT, Foto: Luka Zeković
SDT, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.10.2022. 09:23h

U zgradi Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) u Podgorici završena su saslušanja osumnjičenih za nestanak kamiona sa cigaretama, koje su trebale da se unište pod patronatom Uprave prihoda i carina (UPC).

U SDT-u je saslušan i vraćen u pritvor do 72 sata šef mobilnog tima za suzbijanje krijumčarenja UPC Milutin Pejović, za kojeg se vjeruje da bio u pratnji konvoja kamiona punih cigareta od Podgorice ka Nikšiću.

Pritvor do 72 sata je određen i predsjedniku Komisije za uništenje cigareta Elvira Adrovića, koji je bio ključna osoba u sistemu UPC koja je nadgledala čuvanje, transport i spaljivanje cigareta.

Nakon saslušanja i vozaču i direktoru firme "Brnović Trans" Daliboru Brnoviću određen je pritvor do 72 sata. On se sumnjiči da je kamionom skrenuo sa rute i sakrio tovar u blizini svoje firme u naselju Velje brdo.

Njih trojica uhapšena su u prvom talasu krivične istrage SDT-a, a vjeruje se da će zbog nestanka cigareta, za koje se država obavezala da će uništiti biti još naloga za hapšenje.

Kamion sa cigaretama, vrijednim skoro milion eura, nestao je u subotu ujutro i to u pratnji službenika UPC, koji su bili određeni za čuvanje i praćenje transporta od Podgorice do Nikšića.

Policija je u nedjelju popodne pronašla kamion, a potom su krenula i prva hapšenja.

U okviru izviđaja dobro uigrane švercerske mreže službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) su u subotu veče na informativni razgovor priveli i direktora UPC Rada Miloševića.

On nije imao pojašnjenja za mnoge nelogičnosti i propuste službenika, koje je lično odredio za organizovanje akcija uništenja tovara cigareta, koje je država oduzela u Luci Bar.

Službenici SPO su zadržali telefon direktora UPC.

Bonus video: