Šavnik: Pet osoba osumnjičeno za napad na službeno lice, nanošenje lakših povreda, uništavanje dokumenata...

Članu biračkog odbora na biračkom mjestu broj 14 u mjestu Kruševice, R.L. (32), se na teret stavlja krivično djelo povreda prava glasanja u produženom trajanju, kao i krivično djelo laka tjelesna povreda

24155 pregleda 0 komentar(a)
Biralište Kruševice, Foto: Svetlana Mandić
Biralište Kruševice, Foto: Svetlana Mandić

Policija je u Šavniku podnijela krivične prijave protiv pet osoba zbog povrede prava glasanja, nanošenja lakih tjelesnih povreda, napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, uništavanja dokumenata o glasanju i sprječavanja održavanja glasanja.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, članu biračkog odbora na biračkom mjestu broj 14 u mjestu Kruševice, R.L. (32), se na teret stavlja krivično djelo povreda prava glasanja u produženom trajanju, kao i krivično djelo laka tjelesna povreda.

On je, kako se sumnja, povrijedio pravo glasanja A.M. (18) nakon čega je došlo i do narušavanja javnog reda i mira od R.L. sa jedne, i A.M., J.M. (19) i I.J. (19) sa druge strane.

Tom prilikom su, saopšteno je iz policije, povrede zadobili R.L. i I.J.

Krivična prijava je podnijeta i protiv A.M., J.M. i I.J. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

"Takođe, krivična prijava je podnijeta i protiv J.A. (62) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo povreda prava glasanja, krivično djelo uništavanje dokumenata o glasanju, kao i krivično djelo sprječavanje održavanja glasanja, a na štetu jednog lica kojem je onemogućio vršenje prava glasanja na biračkom mjestu broj 1", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: