SDT traži izuzeće Durutović tokom odluke od Medenici

U žalbi SDT navedeno da je pretresom telefona Medenice utvrđeno da je ranije razmjenjivala prijateljske poruke sa Durutović

15342 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Specijalno državno tužilaštvo traži da se iz vijeća Apelacionog suda izuzme sutkinja Evica Durutović tokom odlučivanja o određivanju pritvora Medenici.

Durutović je bila izvjestilac prilikom donošenja ranije odluke po žalbi branioca okrivljene, jer postoje okolnosti koje "izazivaju sumnju u njenu nepristrasnost".

"Pretresanjem telefona okrivljene je utvrđeno da je 13. 1. 2021. godine sudija izvjestilac okrivljenoj poslala poruku kojom joj čestita Svjetski dan prijateljstva, kao svom prijatelju, a okrivljena joj se zahvaljuje što je ubraja u prijatelje, da bi joj sudija izvjestilac poslala na to poruku: "Ja ne zaboravljam nikad one koji su bili uz mene u najtežim trenucima, a to si Ti"...", navodi se u žalbi SDT-a.

Medenica je 8. marta ove godine, kada je Durutović izabrana za sudiju Apelacionog suda, poslala poruku: "Puna podrška i iskrena čestitka za novu poziciju u crnogorskom sudstvu koju si predanim radom osvojila"...

Specijalno državno tužilštvo zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja i bitne povrede odredaba krivičnog postupka predalo je jutros žalbu Apelacionom sudu na rješenje vijeća Višeg suda, koje je u petak odbilo predlog SDT-a da se nekadašnjoj prvoj ženi pravosuđa Vesni Medenici produži pritvor.

Bonus video: