Kod ograde kuće načelnika Istražnog zatvora aktivirana ručna bomba

Nema povrijeđenih, a na imovini Predraga Spasojevića za sada nije konstatovana materijalna šteta, nezvanično je rečeno "Vijestima"

50812 pregleda 35 komentar(a)
Sa uviđaja, Foto: Boris Pejović
Sa uviđaja, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.12.2022. 23:14h

Ručna bomba aktivirana je večeras oko 20.20 časova kod ograde kuće načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića, rečeno je Vijestima nezvanično iz Uprave policije.

Policija je na licu mjesta, a po nalogu tužioca i u prisustvu vještaka vrši se uviđaj.

VIDEO Boris Pejović

Nema povrijeđenih lica, a na imovini Spasojevića za sada nije konstatovana materijalna šteta, rečeno je "Vijestima".

VIDEO Boris Pejović

U toku su dalje izviđajne radnje.

VIDEO Boris Pejović

Spasojević, dugogodišnji službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, nedavno je imenovan za načelnika Istražnog zatvora.

Od tada, gotovo su svakodnevni pretresi prostorija u kojima borave pritvorena lica, a više puta u saradnji sa menadžmentom UIKS-a sproveden je opšti pretres.

Gotovo prilikom svakog pretresa od pritvorenika su oduzimane nedozvoljene stvari - mobilni telefoni, punjači, improvizovani bodeži.

Menadžment UIKS-a nedavno je saopštio da zbog toga dobijaju prijetnje.

"Svakodnevno zalaganje službenika obezbjeđenja, koje rezultira oduzimanjem nedozvoljenih predmeta, prekidanjem lanaca doturanja, izmještanjem pritvorenika i zatvorenika u sobe u kojima se izvršavaju disciplinske mjere - samice, ali i promjene u programima tretmana i izmještanje zatvorenika u djelove zatvora u kojima je pojačno obezbjeđenje, praćeno je različitim vidovima pritiska od strane neformalnih lidera, koje se ogledaju i u se ozbiljnjim vidovima prijetnji, različitim vidovima neprijatnosti sa kojim se profesionalni službenici suočavaju i izvan posla, a sve sa ciljem da ostvare nedozvoljeni benifit", objasnili su prije par dana iz UIKS-a.

Bonus video: