Menadžment UIKS-a: Podrška Spasojeviću i svim profesionalcima

Iz menadžmenta UIKS-a poručili da će nastaviti "beskompromisnu borbu sa svim vidovima nedozvoljenih aktivnosti", rekavši da je to jedini odgovor na prijetnje i svakodnevne izazove

4631 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Iz menadžmenta Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) saopštili su da pružaju punu podršku načelniku Istražnog zatvora Predragu Spasojeviću, ispred čije kuće je sinoć aktivirana ručna bomba.

Poručili su da njihovu podršku imaju i svi zaposleni koji profesionalno obavljaju svoje zadatke.

"Menadžment UIKS-a želi javnim putem da iskaže punu podršku službeniku Predragu Spasojeviću, ali i svim ostalim službenicima UIKS-a koji sa nama zajedničkim naporima nastoje da poslove i zadatke iz djelokruga nadležnosti ovog organa obavijaju profesionalno.

"Sa druge strane, očigledno je da to izaziva sve veći animozitet kriminalnih grupa, koje očigledno imaju značajne, prije svega materijalne resurse i logistiku, i isto nedvojbeno usmjeravaju u pravcu pokušaja obezbjeđenja benifita, sa sve više izraženim drskim i bezobzirnim načinom djelovanja prema službenim licima UIKS-a, a o čemu je i prethodno bilo riječi u javnosti", saopštili su iz UIKS-a.

Oni ističu da je, u svakodnevnim aktivnostima nadležnih, evidentno da su sve službene preventive radnje praćene raznim vidovima pritiska koji se usmjerava u pravcu menadžmenta UIKS-a, ali i uprava pojedinačno svake organizacione jedinice:

"Sa ciljem omogućavanja benefita koji nijesu i ne mogu biti odobreni propisima. S tim u vezi, obavještavamo javnost da ćemo i u narednom periodu nastaviti beskompromisnu borbu sa svim vidovima nedozvoljenih aktivnosti, to jeste jedini mogući odgovor na prijetnje i izazove sa kojim se susrijećemo svakodnevno.

"Sa druge strane očekujemo da će se svakom pojedinačnom slučaju i aktivnosti o kojim obavještavamo nadležne iz policije i tužilaštva u odnosu na ono što jesu kapaciteti ovih državnih organa, dati prioritet, a kako borba protiv organizovanog djelovanja kriminalnih grupa zahtijeva naše uvezano i jako zajedničko djelovanje", poručili su iz UIKS-a.

Bonus video: